Ήταν όλοι εκεί για τον Πατέρα Γεώργιο Τσακίρογλου Reviewed by Momizat on .   Πλήθος κόσμου κατέκλυσε χθες Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  του Δήμου Δράμας με αφορμή την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση  της Ένωσης Κ   Πλήθος κόσμου κατέκλυσε χθες Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  του Δήμου Δράμας με αφορμή την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση  της Ένωσης Κ Rating: 0

Ήταν όλοι εκεί για τον Πατέρα Γεώργιο Τσακίρογλου

Ήταν όλοι εκεί για τον Πατέρα Γεώργιο Τσακίρογλου

 

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε χθες Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  του Δήμου Δράμας με αφορμή την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση  της Ένωσης Κυριών Δράμας.

Η εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε με την διοργάνωση του Δήμου Δράμας και της ΔΕΚΠΟΤΑ ήταν αφιερωμένη στον πατέρα Γεώργιο Τσακίρογλου, Πρωτοσύγκελο και αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας Αλίκη Τσιαμούρα η οποία αναφερόμενη στον πατέρα Γεώργιο Τσακίρογλου μεταξύ άλλων τόνισε: «ο παπά Γιώργης διακρίνετε από χαρακτηριστικά και αρετές που συναντούμε στα Ιερά κείμενα της Εκκλησίας μας … ταπεινός, πράος ευσεβής, άκακος, ελεήμων, έντιμος, φιλακόλουθος, διακριτικός, άνθρωπος που αναπαύει τις ψυχές των ταλαιπωρημένων ανθρώπων ένας πραγματικά δούλος του Θεού και του θελήματός του, διέθεσε ολοκληρωτικά τη ζωή του στην διακονία της Εκκλησίας γεννώμενος παράδειγμα προς μίμηση για κάθε κληρικό αλλά και για κάθε πιστό μέλος της Εκκλησίας».

Ακολούθως χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης, ενώ αμέσως μετά τον λόγο πήρε η δασκάλα, συγγραφέας και επίτιμο μέλος της Ένωσης Κυριών Δράμας Νόρα Κωνσταντινίδου η οποία ήταν και η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης. Η κ. Κωνσταντινίδου μίλησε με θέμα: «π. Γεώργιος Τσακίρογλου, ο σεβαστός Πρωτοσύγκελος-αρχιμανδρίτης στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας».

Αμέσως μετά ο πατέρας Νικόλαος Παπαδόπουλος, συμφοιτητής του πατέρα Γεωργίου, πήρε τον λόγο αναφερόμενος στις αρετές του και στην διακονία του.

Στη  συνέχεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος απηύθυνε χαιρετισμό εξάροντας τις αρετές του πατέρα Γεωργίου, ενώ επέδωσε την τιμητική πλακέτα. Ακολούθως συγκινημένος ο πατέρας Γεώργιος Τσακίρογλου μεταξύ άλλων ευχαρίστησε την πρόεδρο της Ένωσης Κυριών και τον Δήμο Δράμας για την πρωτοβουλία, ενώ απευθυνόμενος στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη τον ευχαρίστησε από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που του δείχνει όλα τα χρόνια της διακονίας του.

Η εσπερίδα ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από την μικτή χορωδία της Ένωσης Κυριών υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελευθέριου Καλλινικίδη. Η χορωδία απέδωσε ύμνους των Χριστουγέννων και κάλαντα από όλη την Ελλάδα. Ευχάριστη νότα ήταν η συμμετοχή των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας που έψαλλαν με την χορωδία της Ένωσης Κυριών τα κάλαντα.

Κατά τα άλλα την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Δράμας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Δράμας, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Λιθηρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης, σύσσωμος ο ιερός κλήρος της πόλης, μέλη, φίλοι και εθελοντές της Ένωσης Κυριών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.ΘΕΜΑ: «Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου στην δράση με yoga και παραμύθι»

 

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση όλων όσων συμμετείχαν στην δράση αγάπης με yoga και αφήγηση παραμυθιού.

Η Δράση υλοποιήθηκε στο Εστιατόριο υγιεινής διατροφής ΖΕΑ το περασμένο Σάββατο 17 Δεκεμβρίου. Όλοι όσοι επισκέφθηκαν τον χώρο είτε για να συμμετέχουν στο μάθημα της yoga είτε για να φέρουν τα παιδιά τους και να ακούσουν παραμύθια, άφηναν και ένα δώρο με μία όμορφη ευχή. Όλα τα δώρα παραδόθηκαν στην Ένωση Κυριών, τα οποία θα διανεμηθούν στα τριάντα πέντε παιδιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του φορέα.

Η δράση έγινε με πρωτοβουλία της εθελόντριας Μάρας Κωνσταντινίδη, ενώ τα παραμύθια διάβασαν η Μαρία Πουγιούδογλου και η Μαρία Παπουτσή.

 

  1. Συνεχίζεται η έκθεση Δρόμοι Επιβίωσης

 

Συνεχίζεται στην αίθουσα Ελευθερία της ΔΕΚΠΟΤΑ έως και τις 8 Ιανουαρίου 2017 η έκθεση φωτογραφίας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων με θέμα: «Δρόμοι Επιβίωσης». Το αναγκαστικό ταξίδι των προσφύγων. Την έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Δράμας, η ΔΕΚΠΟΤΑ και η Ένωση Κυριών. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

 

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top