Κατασκευή τριών Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)-Οικοτροφείων ΑΜΕΑ, Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Reviewed by Momizat on . Ένα πολύ σημαντικό έργο για την Π.Ε. Δράμας ολοκληρώθηκε, με γνώμονα την υποστήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Συγκεκριμένα, στην Δράμα και στον οικισμό Αγί Ένα πολύ σημαντικό έργο για την Π.Ε. Δράμας ολοκληρώθηκε, με γνώμονα την υποστήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Συγκεκριμένα, στην Δράμα και στον οικισμό Αγί Rating: 0

Κατασκευή τριών Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)-Οικοτροφείων ΑΜΕΑ, Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων

Κατασκευή τριών Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)-Οικοτροφείων ΑΜΕΑ, Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την Π.Ε. Δράμας ολοκληρώθηκε, με γνώμονα την υποστήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα, στην Δράμα και στον οικισμό Αγίου Σάββα, κατασκευάστηκαν τρία ανεξάρτητα όμοια κτίρια, το καθένα συνολικής επιφάνειας 188,92 τ.μ., προκειμένου για να λειτουργήσουν ως Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)-Οικοτροφεία ΑΜΕΑ, στο πλαίσιο των δομών του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ-Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013», με συνολική δαπάνη 1.406.380,92 Ευρώ. Το κάθε κτίριο περιλαμβάνει οικοτροφείο με δυνατότητα φιλοξενίας έξι (6) ατόμων για άτομα με κινητικές αναπηρίες, με κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους για την προσβασιμότητά τους, καθώς και γραφείο και κοιτώνα για το προσωπικό υποστήριξης. Στον περιβάλλοντα χώρο κατασκευάσθηκαν εσωτερικός δρόμος πρόσβασης, θέσεις στάθμευσης και γήπεδο για αθλοπαιδιές.

Η ολοκλήρωση της κατασκευής αυτού του χώρου θα συντείνει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η κοινωνική επανένταξή τους.

 

        ΓΡΑΦΕΙΟ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top