Παιδί και αδιαθεσία στο αυτοκίνητο: Πώς θα την προλάβετε Reviewed by Momizat on . Η αδιαθεσία στο αυτοκίνητο εμφανίζεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες της Κλινικής Μάγιο στις ΗΠΑ, όταν ο εγκέφαλος δέχεται αντικρουόμενες πληροφορίες από τα μέρη Η αδιαθεσία στο αυτοκίνητο εμφανίζεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες της Κλινικής Μάγιο στις ΗΠΑ, όταν ο εγκέφαλος δέχεται αντικρουόμενες πληροφορίες από τα μέρη Rating: 0

Παιδί και αδιαθεσία στο αυτοκίνητο: Πώς θα την προλάβετε

Παιδί και αδιαθεσία στο αυτοκίνητο: Πώς θα την προλάβετε

Η αδιαθεσία στο αυτοκίνητο εμφανίζεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες της Κλινικής Μάγιο στις ΗΠΑ, όταν ο εγκέφαλος δέχεται αντικρουόμενες πληροφορίες από τα μέρη του σώματος που αισθάνονται την κίνηση (το εσωτερικό των αυτιών, τα μάτια και τα νεύρα στα άκρα).

Ένα παιδί για παράδειγμα που διαβάζει μέσα στο αυτοκίνητο ή κάθεται σε ειδικό κάθισμα με αντίστροφη κατεύθυνση και δεν βλέπει έξω, το εσωτερικό αυτί αισθάνεται την κίνηση αλλά τα μάτια και οι αρθρώσεις του όχι.

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια στομαχική αναστάτωση, κρύος ιδρώτας, κόπωση, ζάλη, απώλεια της όρεξης ή εμετός.

Είναι άγνωστο γιατί η αδιαθεσία στο αυτοκίνητο προσβάλλει ορισμένα παιδιά και άλλα όχι. Ιδιαίτερα επιρρεπή είναι πάντως τα παιδιά ηλικίας 2-12 ετών.

nautia autokinito2

– Για να προλάβετε αυτή την αδιαθεσία, πρέπει να ενθαρρύνετε το παιδί να κοιτά έξω από το αυτοκίνητο και να μην ασχολείται με βιβλία, παιχνίδια ή ταινίες.

– Αν μπορεί να παίρνει έναν υπνάκο, θα το βοηθήσει.

– Μπορείτε επίσης να του αποσπάτε την προσοχή μιλώντας του ή τραγουδώντας μαζί του τραγούδια.

– Ο αερισμός μέσα στο αυτοκίνητο πρέπει να είναι καλός και να μην υπάρχουν δυνατές μυρωδιές.

– Μη δίνετε στο παιδί πριν από το ταξίδι λιπαρά ή πικάντικα φαγητά ούτε μεγάλα γεύματα.

– Εάν το ταξίδι είναι μικρό, καλύτερα να μη φάει τίποτα πριν από αυτό.

– Εάν το ταξίδι είναι μεγάλο, δώστε του πριν μερικά κρακεράκια και ένα μικρό ρόφημα.

– Εάν το παιδί αρχίσει να αισθάνεται άσχημα, σταματήστε το αυτοκίνητο όσο μπορείτε πιο σύντομα και αφήστε το να βγει και να περπατήσει ή ξαπλώστε το για λίγα λεπτά με κλειστά μάτια.

– Εάν το πρόβλημα είναι πολύ έντονο, συζητήστε το θέμα με τον παιδίατρό σας

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top