Καραγκιόζης» για τα παιδιά του Προγράμματος της Ένωσης Κυριών Δράμας «Κοντά στο Παιδί» Reviewed by Momizat on . Στο πλαίσιο της Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Προγράμματος «Κοντά στο Παιδί» τα παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών, παρακολούθησαν οπτικοακουστικό υλικό, από παρά Στο πλαίσιο της Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Προγράμματος «Κοντά στο Παιδί» τα παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών, παρακολούθησαν οπτικοακουστικό υλικό, από παρά Rating: 0

Καραγκιόζης» για τα παιδιά του Προγράμματος της Ένωσης Κυριών Δράμας «Κοντά στο Παιδί»

Καραγκιόζης» για τα παιδιά του Προγράμματος της Ένωσης Κυριών Δράμας «Κοντά στο Παιδί»

Στο πλαίσιο της Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Προγράμματος «Κοντά στο Παιδί» τα παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών, παρακολούθησαν οπτικοακουστικό υλικό, από παράσταση Παραδοσιακού Θεάτρου Σκιών.

Αμέσως μετά, ακολούθησε μια σύντομη «γνωριμία» με τον λαϊκό ήρωα «Καραγκιόζη» και την ιστορία του και τα παιδιά έχοντας στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα υλικά, δημιούργησαν φιγούρες χαρακτήρων που εμφανίζονται στις παραστάσεις του Θεάτρου σκιών. Στην κατασκευή των φιγούρων δεν δίστασαν να συμμετέχουν και μητέρες των παιδιών, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό! Τέλος, τα παιδιά μας, παρουσίασαν το δικό τους θέατρο σκιών, βασισμένο σε δικό τους αυτοσχέδιο σενάριο, χρησιμοποιώντας τις φιγούρες τους, τις οποίες φυσικά με πολλή χαρά πήραν μαζί τους για να παίζουν και στο σπίτι.

Το πρόγραμμα «Κοντά στο παιδί» παρέχει διατακτικές σε εξήντα οικογένειες, οι οποίες επιλέχθηκαν βάσει αυστηρών οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, με στόχο την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τα ανήλικα τέκνα τους. Παράλληλα, στοχεύει στην ψυχοκοινωνική αναπτέρωση τόσο των παιδιών, όσο και των γονέων τους, μέσω: ομάδων ψυχολογικής στήριξης, δημιουργικής απασχόλησης, ομάδων αυτογνωσίας, ένταξης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ένωσης Κυριών Δράμας, εύρεσης εργασίας, πραγματοποίησης ομιλιών-ημερίδων και δωρεάν παροχής νομικής βοήθειας.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

 

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top