Γιατί πρέπει να τρώμε πιο συχνά κολοκύθα; Reviewed by Momizat on . Είναι πρωταγωνίστρια του Halloween που γιορτάζεται σήμερα σε Η.Π.Α., Ιρλανδία, Αυστραλία, Καναδά και άλλες χώρες του κόσμου και σίγουρα δεν έχει μόνο διακοσμητι Είναι πρωταγωνίστρια του Halloween που γιορτάζεται σήμερα σε Η.Π.Α., Ιρλανδία, Αυστραλία, Καναδά και άλλες χώρες του κόσμου και σίγουρα δεν έχει μόνο διακοσμητι Rating: 0

Γιατί πρέπει να τρώμε πιο συχνά κολοκύθα;

Γιατί πρέπει να τρώμε πιο συχνά κολοκύθα;

Είναι πρωταγωνίστρια του Halloween που γιορτάζεται σήμερα σε Η.Π.Α., Ιρλανδία, Αυστραλία, Καναδά και άλλες χώρες του κόσμου και σίγουρα δεν έχει μόνο διακοσμητική χρήση, αλλά μπόλικη νοστιμιά και πολλαπλά οφέλη.

Το Halloween στην Ελλάδα δεν γιορτάζεται επίσημα, οπότε οι σκαλιστές κολοκύθες και οι κολοκυθόπιτες μας είναι ένα έθιμο οικείο μόνο μέσω της τηλεόρασης. Με αφορμή, όμως, αυτή τη μυστικιστική γιορτή της 31ης Οκτωβρίου, ρίχνουμε μια ματιά στα οφέλη της κολοκύθας που βρίσκεται στην εποχή της και διαπιστώνουμε ότι πρέπει να της δώσουμε την ευκαιρία που της αξίζει. Οι λόγοι είναι πολλοί.

Καταρχάς, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που ευεργετούν το έντερο, αλλά και σε βιταμίνη Α, ξεπερνώντας τη συνιστώμενη ημερήσια δόση ανά 100 γραμμάρια, προωθώντας την υγεία των ματιών και ταυτόχρονα ενισχύοντας το ανοσοποιητικό.

Χάρη στις φυτικές της ίνες μας ωφελεί και στη σιλουέτα, μετριάζοντας την πείνα μας, ενώ μας παρέχει μόλις 26 θερμίδες στα 100 γραμμάρια.

Έχει αντιφλεγμονώδη δράση χάρη στη βήτα καροτίνη (πρόδρομη ουσία της βιταμίνης Α) και προστατεύει από φλεγμονή στις αρθρώσεις, ενώ ανεβάζει και τη διάθεση χάρη στην L-τρυπτοφάνη που περιέχει, μια χημική ένωση που προκαλεί συναισθήματα ευημερίας και ευτυχίας

Τόσο η σάρκα, όσο και οι σπόροι της είναι πλούσια σε μαγνήσιο, το οποίο είναι σημαντικό για διάφορες βιολογικές λειτουργίες, για υγιή οστά και δόντια.

Το κάλιό της είναι επίσης σημαντικό για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και την ισορροπία του οργανισμού. Συν τοις άλλοις, η κολοκύθα έχει φυσική διουρητική δράση, βοηθώντας στην αποβολή των τοξινών.

Προσθέστε την στη σαλάτα σας, βάλτε την στις πίτες σας, φτιάξτε τη σούπα, ψήστε τη με άλλα λαχανικά και δώστε της μια σοβαρή ευκαιρία να σας δείξει πόσο μπορεί να σας ωφελήσει.

 

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top