Η Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία έπαιξε χαλασμένο τηλέφωνο Reviewed by Momizat on . Άφθονο γέλιο χάρισε σήμερα η δράση με το παιχνίδι «χαλασμένο τηλέφωνο» που έπαιξαν οι ηλικιωμένοι στο πλαίσιο του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία». Ν Άφθονο γέλιο χάρισε σήμερα η δράση με το παιχνίδι «χαλασμένο τηλέφωνο» που έπαιξαν οι ηλικιωμένοι στο πλαίσιο του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία». Ν Rating: 0

Η Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία έπαιξε χαλασμένο τηλέφωνο

Η Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία έπαιξε χαλασμένο τηλέφωνο

Άφθονο γέλιο χάρισε σήμερα η δράση με το παιχνίδι «χαλασμένο τηλέφωνο» που έπαιξαν οι ηλικιωμένοι στο πλαίσιο του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία».

Νωρίτερα η Πρόεδρος Αλίκη Τσιαμούρα καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ενημερώνοντάς τους για υπηρεσίες του Δήμου Δράμας φιλικά προσκείμενες σε άτομα της τρίτης ηλικίας. Εν συνεχεία, θέλοντας να ευαισθητοποιηθούν οι ηλικιωμένοι στο θέμα της κακοποίησης των παιδιών και της έμφυλης βίας, η Κοινωνική Ανθρωπολόγος Μαρουσώ Μαυροπούλου τους ενημέρωσε για τα είδη κακοποίησης,  πού μπορούν να απευθυνθούν, καθώς και για τις υποστηρικτικές υπηρεσίες και δράσεις της Ένωσης Κυριών Δράμας. Στο πλαίσιο αυτό, λόγος έγινε για την κακοποίηση και κακομεταχείριση των ηλικιωμένων από οικία τους πρόσωπα και σε τί ενέργειες πρέπει να προβούν, αν και οι ίδιοι είναι θύματα κακοποίησης. Τέλος, προσκαλέσαμε τους παρευρισκομένους στην έκθεση Via Drama, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στο ενημερωτικό περίπτερο της πλατείας Ελευθερίας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 υλοποιήθηκε ένα νέο πρόγραμμα με τίτλο: «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία». Αφορούσε στη μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελήθηκαν εβδομήντα τέσσερις οικογένειες και είχε διάρκεια δύο ετών. Παράλληλα στόχος του προγράμματος ήταν οι ενημέρωση των ωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ώστε να έχουν και καλύτερη ποιότητα ζωής. Το κόστος του προγράμματος καλύφθηκε εξολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα και από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

 

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top