Πέθανε σε ηλικία 82 χρονών, στη γενέτειρα του Δράμα ο Φαίδων Πατρικαλάκις. Reviewed by Momizat on . Πέθανε σε ηλικία 82 χρονών, στη γενέτειρα του Δράμα, όπου πρόσφατα κατέφυγε στην οικογενειακή εστία μετά από ξαφνική σοβαρή ασθένεια, ο σημαντικός μας ζωγράφος, Πέθανε σε ηλικία 82 χρονών, στη γενέτειρα του Δράμα, όπου πρόσφατα κατέφυγε στην οικογενειακή εστία μετά από ξαφνική σοβαρή ασθένεια, ο σημαντικός μας ζωγράφος, Rating: 0

Πέθανε σε ηλικία 82 χρονών, στη γενέτειρα του Δράμα ο Φαίδων Πατρικαλάκις.

Πέθανε  σε ηλικία 82 χρονών, στη γενέτειρα του Δράμα ο Φαίδων Πατρικαλάκις.

Πέθανε σε ηλικία 82 χρονών, στη γενέτειρα του Δράμα, όπου πρόσφατα κατέφυγε στην οικογενειακή εστία μετά από ξαφνική σοβαρή ασθένεια, ο σημαντικός μας ζωγράφος, σκηνογράφος – ενδυματολόγος, θεατρολόγος, ποιητής και συγγραφέας Φαίδων Πατρικαλάκις.

Σπούδασε αρχικά στη Σχολή Βακαλό, στην Αθήνα & στη συνέχεια στην Academie du Feu και στην Ecole de Dessin Applique a la Mode historique, στο Παρίσι.

Από το 1960 άρχισε να εκθέτει τα έργα του, τα πρώτα 5 χρόνια στο Παρίσι & στη συνέχεια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Συγχρόνως με την ζωγραφική του δράση, ανέπτυξε και έντονη σκηνογραφική, συνεργαζόμενος με το Θέατρο Κουν, το Εθνικό θέατρο Αθηνών, το Κρατικό Θέατρο Θεσ/κης, καθώς και με γνωστά θέατρα της Αθήνας και του Εξωτερικού.

Έχει εκδώσει μια σειρά βιβλίων για τη ζωγραφική, τη σκηνογραφία, το θέατρο, ταξειδιωτικές εντυπώσεις, ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα.

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, δούλευε ασταμάτητα, δημιουργώντας έργα δυνατά, απίστευτης νεανικής φρεσκάδας, που συχνά εξέθετε. Επίσης έγραφε συνεχώς, συχνά με αναφορές στη ζωή του και στην παιδική του ηλικία στη Δράμα.

Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη στις 11 στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμωνα Δράμας.

 

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top