Κιμαδοπιτάκια του ΄Ακη Πετρετζίκη Reviewed by Momizat on . Συστατικά 300 γρ. χοιρινός κιμάς 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 1 κ.σ. θυμάρι 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική ¼ κ.γ. κύμινο ¼ κ.γ. κανέλα 1 κύβο κότας 50 γρ Συστατικά 300 γρ. χοιρινός κιμάς 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 1 κ.σ. θυμάρι 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική ¼ κ.γ. κύμινο ¼ κ.γ. κανέλα 1 κύβο κότας 50 γρ Rating: 0

Κιμαδοπιτάκια του ΄Ακη Πετρετζίκη

Κιμαδοπιτάκια του ΄Ακη Πετρετζίκη
Συστατικά
  • 300 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 1 κύβο κότας
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 1 φρ. κρεμμυδάκι
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 650 γρ. φύλλα κουρού
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 1 κ.σ. νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι ψιλοκομμένο και τη ζάχαρη.
  • Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μία κουτάλα, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το κύμινο, την κανέλα, τον κύβο, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει ο κύβος.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι τα μυρωδικά και το κρεμμυδάκι.
  • Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά μέχρι να κρυώσει η γέμιση.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τα δύο φύλλα κουρού στον πάγκο εργασίας μας.
  • Με έναν πλάστη περνάμε απαλά τα φύλλα για να ισιώσουν.
  • Με ένα κουπ-πατ ή ένα πιατάκι 10 εκ. κόβουμε 9 μικρά ζυμαράκια από κάθε φύλλο.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο από κάθε ζυμάρι.
  • Αλείφουμε γύρω-γύρω την κάθε ζύμη με τους κρόκους αραιωμένους σε 1 κ.σ. νερό και κλείνουμε ώστε να σχηματίσουμε τα πιτάκια.
  • Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι ώστε να τα σφραγίσουμε και να μην φύγει η γέμιση.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα πιτάκια.
  • Αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο και τοποθετούμε τα κιμαδοπιτάκια σε ταψάκια που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

https://akispetretzikis.com/el/categories/almyres-pites-tartes/kimadopitakia

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top