Σκάνδαλο Cambridge Analytica: Πώς να δείτε εάν έχετε πέσει θύμα Reviewed by Momizat on . Μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει με το σκάνδαλο Cambridge Analytica, το Facebookδίνει στους χρήστες του τη δυνατότητα να ελέγξουν εάν έχουν πέσει θύματα της μαμού Μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει με το σκάνδαλο Cambridge Analytica, το Facebookδίνει στους χρήστες του τη δυνατότητα να ελέγξουν εάν έχουν πέσει θύματα της μαμού Rating: 0

Σκάνδαλο Cambridge Analytica: Πώς να δείτε εάν έχετε πέσει θύμα

Σκάνδαλο Cambridge Analytica: Πώς να δείτε εάν έχετε πέσει θύμα

Μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει με το σκάνδαλο Cambridge Analytica, το Facebookδίνει στους χρήστες του τη δυνατότητα να ελέγξουν εάν έχουν πέσει θύματα της μαμούθ υποκλοπής δεδομένων.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, σε ορισμένα προφίλεμφανίστηκε ένα εργαλείο πάνω-πάνω στο newsfeed των χρηστών, το οποίο ονομάζεται «δείτε πώς επηρεάζεστε».

Με αυτό τον τρόπο, το κοινωνικό δίκτυο ενημερώνει τους χρήστες του για το εάν τα προσωπικά τους στοιχεία πέρασαν στα χέρια της εταιρείας Cambridge Analytica. Το εν λόγω εργαλείο, όμως, δεν έχει ακόμη εμφανιστεί στα προφίλ όλων των χρηστών -κάτι που το Facebook αναφέρει ότι θα γίνει σταδιακά.

«Έχουμε απαγορεύσει την εφαρμογή “This is Your Digital Life” [σ.σ. Αυτή είναι η ψηφιακή ζωή σας], την οποία κάποιος φίλος σας μπορεί να χρησιμοποίησε για να κάνει log in στο Facebook. Η εφαρμογή αυτή μπορεί να χρησιμοποίησε με λανθασμένο τρόπο τα στοιχεία σας στο Facebook, καθώς τα μοιράστηκε με μια εταιρεία που ονομάζεται Cambridge Analytica» αναφέρει η ενημέρωση που συνοδεύει το εργαλείο.

Video: Η σκοτεινή «τέχνη» της χειραγώγησης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Συμπληρώνει δε, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι πληροφορίες αυτές αφορούν στα Like των σελίδων, τα γενέθλια των χρηστών και τον τόπο κατοικίας τους.

Σε περίπτωση που το εργαλείο αυτό δεν έχει ακόμη εμφανιστεί στο προφίλ σας, όμως, μπορείτε να δείτε εάν πέσατε θύμα σε αυτή τη σελίδα.

Την περασμένη εβδομάδα, το Facebook ανακοίνωσε ότι περίπου 87 εκατομμύρια χρήστες επηρεάστηκαν από την υποκλοπή δεδομένων – πολλοί περισσότεροι από τα 50 εκατομμύρια που αρχικά υπολογιζόταν.

 

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top