Κοιτάζοντας το …Αύριο Reviewed by Momizat on . Κοιτάζοντας το …Αύριο Της Νικολέτας Εμμανουηλίδου*              Οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, την ερχόμενη Κυριακή 13 Μαϊου, συνιστούν μια Κοιτάζοντας το …Αύριο Της Νικολέτας Εμμανουηλίδου*              Οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, την ερχόμενη Κυριακή 13 Μαϊου, συνιστούν μια Rating: 0

Κοιτάζοντας το …Αύριο

Κοιτάζοντας το …Αύριο

Κοιτάζοντας το …Αύριο

Της Νικολέτας Εμμανουηλίδου*

 

           Οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, την ερχόμενη Κυριακή 13 Μαϊου, συνιστούν μια πολύ καλή αφορμή για επιβεβαίωση του αγωνιστικού μας φρονήματος, της ενότητας, της ετοιμότητας και της αξιοπιστίας. Ο μεγάλος στόχος είναι να στείλουμε ισχυρό πολιτικό μήνυμα στην δοκιμαζόμενη κοινωνία, ότι είμαστε έτοιμοι, ενωμένοι, αποφασισμένοι, μακριά από ιδιοτέλειες, σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές, να δώσουμε τις λύσεις και τις προοπτικές για την ανακούφιση σήμερα και την ελπίδα για το αύριο..

             Κατ’ αρχήν οφείλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, σε κάθε μία και σε κάθε έναν από τους φίλους  και τις φίλες της Νέας Δημοκρατίας, που πρωτοστάτησαν όλα αυτά τα χρόνια, κρατώντας όρθια την παράταξη μας, στις σκληρές μάχες και στις δύσκολες και επώδυνες, αλλά απαραίτητες επιλογές.

           Μετά τις τελευταίες και σημαντικές αλλαγές της διαδικασίας, χιλιάδες μέλη και στελέχη μας, θα λάβουν μέρος σε μια πραγματική γιορτή της δημοκρατίας, που εκτός του ισχυρού πολιτικού μηνύματος και την αναβάπτιση της βάσης μας, έχει επιτύχει ήδη τον πρώτο μεγάλο στόχο. Στόχο που αποτελούσε εξ αρχής μεγάλο στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες μελών επιβεβαίωσαν ότι είναι βαθιά ριζωμένοι στη φιλελεύθερη παράταξη και με τις κάρτες (συνδρομές) των 12 ευρώ συνεισέφεραν, με ένα πολύ μεγάλο ποσό, στην οικονομική αυτοτέλεια του κόμματος, την απαλλαγή από τα παλιά οικονομικά βαρίδια και την εξυγίανσή του. Βέβαια αυτό έχει και αρνητικές συνέπειες με αποτέλεσμα, τον αποκλεισμό μελών, με οικονομικά προβλήματα, αλλά «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Αυτό που πρέπει απολύτως να γίνει κατανοητό  σε όλους τους συμμετέχοντες, είναι ότι στις κάλπες που θα στηθούν δεν υπάρχουν αντίπαλοι, αλλά μόνο συνοδοιπόροι στον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για την ανόρθωση της πατρίδας μας!!!

          Ο «εχθρός» είναι εκτός των «κομματικών τειχών» και αυτό είναι ανεξαιρέτως, στη συνείδηση όλων μας. Επιβάλλεται να ηττηθεί συντριπτικά, ο κυβερνητικός «θίασος», τόσο στις εθνικές εκλογές όσο και στη συνείδηση της κοινωνίας για να λυτρωθεί ο τόπος, οριστικά και αμετάκλητα, από το σημερινό τέλμα της απραξίας, του λαϊκισμού και της στασιμότητας. Εμείς οι  Έλληνες υπήρξαμε πάντοτε λαός με αξίες, πίστη στον Θεό, την πατρίδα  και αγάπη για την πολιτική, έχοντας ως αρχή την ρήση του Αριστοτέλη : «Ο άνθρωπος είναι ον, από τη φύση του, κοινωνικό και πολιτικό». Ποτέ στην ιστορία μας δεν υπήρξαμε ιδιαίτερα πλούσιος λαός, σε αντίθεση με άλλους. Το μειονέκτημα αυτό, μας έκανε να επιστρατεύουμε τη σκέψη μας, την παρατήρηση, την έρευνα, την καινοτομία και την διορατικότητα.  Έτσι, γεννήθηκε ο ελληνικός  πολιτισμός, που μας κάνει όλους υπερήφανους, βασισμένος στην Αρετή, την Αριστεία και την ευγενή Άμιλλα.

         Ο Σύριζα, έπεισε τους έλληνες, ότι μπορούν να ευημερήσουν, χωρίς κόπο και χωρίς θυσίες. Υποσχέθηκε ότι: «με ένα νόμο και ένα άρθρο», θα απαλλαγούν τάχα από τα μνημόνια, και όλα τα  κακώς κείμενα, που συσσωρεύτηκαν στην χώρα μας, την εποχή, που το «δημόσιο δεν χρεοκοπούσε ποτέ». Το πάθημα όμως, δεν έχει γίνει μάθημα. Τα πρόσκαιρα επιδόματα και οι υποσχέσεις για διορισμό στο δημόσιο, φαίνεται να σαγηνεύουν κάποιους. Η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και η επιβίωση του με επιδόματα, εξυπηρετεί αυτούς, που μας θέλουν άβουλους χωρίς όνειρα για δημιουργία, πρόοδο και ευημερία.

        Αυτή την στιγμή, οι πολίτες  έχουμε μια τελευταία ελπίδα, να αντιστρέψουμε αυτόν τον εθνικό και οικονομικό κατήφορο. Η νέα γενιά, στην οποία πιστεύω ότι ανήκω,  οφείλει να δώσει το δυναμικό παρόν και να διεκδικήσει τον χώρο που της αναλογεί,  να συμμετέχει στα κοινά ώστε οι ξεχωριστές  ικανότητες που έχει αναπτύξει, να επικοινωνεί και να συνεργάζεται με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, να φανούν χρήσιμες αλλά και καταλυτικές στο προβληματικό σήμερα και στο ελπιδοφόρο αύριο.

         Ο επιχειρηματικός κόσμος που έκανε το «λάθος» να αναπτύσσεται, την στιγμή που το σπάταλο κράτος βούλιαζε και παρέσυρε την πραγματική οικονομία στην ύφεση, θέλει μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτός ο κόσμος είναι ο πλούτος μας, η εμπειρία της «αποτυχίας» είναι πολύτιμη και δεν διδάσκεται, σε κανένα Πανεπιστήμιο.

         Αυτή την ώρα, η Νέα Δημοκρατία εξυγιαίνεται οικονομικά, με μείωση των δαπανών της κατά 70%, ανανεώνεται στελεχιακά, δημιουργώντας  ένα Μητρώο Στελεχών 2.500 ανθρώπων, από τους οποίους θα αντλήσει νέα στελέχη, τα οποία με την εμπειρία κάποιων παλιών, θα την βοηθήσουν να εμπνεύσει αρχικά τους  Έλληνες, και στην συνέχεια να τους οδηγήσει σταδιακά στην ευημερία που όλοι, επιθυμούμε.

           Όσες και όσοι αισθάνεστε ότι η μιζέρια και η απαξίωση της εποχής δεν σας ταιριάζουν,  ότι είστε υπερήφανοι για τις αρχές και τις αξίες σας, σε όσες και όσους αρέσουν οι προκλήσεις,  η πρόοδος, οι καινοτομίες, οι αγώνες…

       Όσες και όσοι ονειρεύεστε τους νέους μας να σταδιοδρομούν στην χώρα μας, διδάσκοντας σε ιδιωτικά και δημόσια Πανεπιστήμια, στελεχώνοντας ή και δημιουργώντας ελληνικές εξωστρεφείς επιχειρήσεις, που θα δραστηριοποιούνται παγκοσμίως μέσω του διαδικτύου.

       Σε όσες και όσους αρέσουν οι τεχνολογίες, ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση, οι κατασκευές, όσες και όσοι θεωρούν ότι η επιχειρηματικότητα δεν είναι κάτι μεμπτό, που πρέπει να διώκεται και να τιμωρείται φορολογικά.

       Όσες και όσοι θέλετε να εργάζεστε σε ένα περιβάλλον,  όπου η αριστεία θα επιβραβεύεται, ……

       Σας περιμένουμε να ‘ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ…’   την Νέα Δημοκρατία, συμμετέχοντας στις εκλογές της 13ης Μαΐου, αλλά και στην επόμενη μέρα….

       Αυτή ήταν, είναι και παραμένει η ύψιστη αποστολή όλων μας, από οποιαδήποτε θέση υπηρετούμε την τιμημένη παράταξη μας, η οποία με αίσθημα εθνικής ευθύνης καλείται για μια ακόμη φορά, εκ του ιστορικού της ρόλου, να αναγεννήσει τη χώρα. Όλες και όλοι μαζί, με πίστη στα ιδανικά μας και στις αδιαπραγμάτευτες αρχές μας, με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα ανορθώσουμε την  Ελλάδα και θα την οδηγήσουμε ενωμένοι, εκεί που της αρμόζει, εκεί που μας αξίζει!!!»

*Η Νικολέτα Εμμανουηλίδου είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός, Ενεργειακός Επιθεωρητής. Υποψήφια για μέλος ΝΟΔΕ Δράμας.

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top