Η «Πύλη του Ήλιου» στην Καραϊβική Reviewed by Momizat on . Το Σαν Χουάν είναι η πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο και ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια στην Καραϊβική. Βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού της Κεντρικής Α Το Σαν Χουάν είναι η πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο και ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια στην Καραϊβική. Βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού της Κεντρικής Α Rating: 0

Η «Πύλη του Ήλιου» στην Καραϊβική

Η «Πύλη του Ήλιου» στην Καραϊβική

Το Σαν Χουάν είναι η πρωτεύουσα του Πουέρτο Ρίκο και ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια στην Καραϊβική.

Βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού της Κεντρικής Αμερικής και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα των Μεγάλων Αντιλλών.

Η πόλη θεωρείται το πλέον καλοδιατηρημένο δείγμα αποικιακής ισπανικής αρχιτεκτονικής αν και καταλαμβάνει μόλις επτά οικοδομικά τετράγωνα.

Ο επισκέπτης θα μαγευτεί από την παλιά συνοικία με τους πλακόστρωτους δρόμους. Τα σπίτια του 16ου αιώνα είναι βαμμένα σε παστέλ χρώματα με περίτεχνα μπαλκόνια στολισμένα με λουλούδια.

Ολόκληρη η παλιά πόλη περιβάλλεται από τείχη μήκους άνω των δέκα χιλιομέτρων, διάσπαρτα με μικρά πέτρινα φυλάκια, τα garitas.

Ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει τη λατινοαμερικάνικη ψυχή της πόλης στα λιθόστρωτα σοκάκια όπου αντηχούν τα τύμπανα κόνγκα και οι ισπανικές κιθάρες. Θα συναντήσει παραλίες με πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά και λευκή άμμο και εξωτικά πουλιά στα τροπικά δάση.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την Porta del Sol, την «Πύλη του Ήλιου» απ’ όπου μπορεί να δει τον ήλιο να δύει πάνω από τον ωκεανό.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

sanxouanmap

Σαν Χουάν / Πουέρτο Ρίκο

Διαφορά ώρας: 7 ώρες πίσω

Νόμισμα: Δολάριο ΗΠΑ (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,17 δολάρια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Φρανκφούρτης είναι 14 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα και 17 ώρες και 50 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου και Μαδρίτης.

ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟΣΑΝ ΧΟΥΑΝ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟΣΑΝ ΧΟΥΑΝ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟΣΑΝ ΧΟΥΑΝ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟΣΑΝ ΧΟΥΑΝ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟΣΑΝ ΧΟΥΑΝ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ

ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top