Μονολίθι Πρεβέζης: Ένας μοναδικός βράχος και μια απέραντη αμμουδιά Reviewed by Momizat on . Λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την αρχαία πόλη της Νικόπολης και αρκετά κοντά στην Πρέβεζα, βρίσκεται μια απέραντη αμμουδιά που γεμίζει γαλήνη τους επισκέπτες Λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την αρχαία πόλη της Νικόπολης και αρκετά κοντά στην Πρέβεζα, βρίσκεται μια απέραντη αμμουδιά που γεμίζει γαλήνη τους επισκέπτες Rating: 0

Μονολίθι Πρεβέζης: Ένας μοναδικός βράχος και μια απέραντη αμμουδιά

Μονολίθι Πρεβέζης: Ένας μοναδικός βράχος και μια απέραντη αμμουδιά

Λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την αρχαία πόλη της Νικόπολης και αρκετά κοντά στην Πρέβεζα, βρίσκεται μια απέραντη αμμουδιά που γεμίζει γαλήνη τους επισκέπτες.

Πρόκειται για την παραλία Μονολίθι, η οποία με μήκος 25 χιλιομέτρων, θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες αμμουδιές στην Ευρώπη.

Κάμερα τοποθετημένη σε drone κατέγραψε εντυπωσιακά πλάνα από την περιοχή.

Σε πολλά σημεία της ακτής, επιβλητικοί ευκάλυπτοι χαρίζουν τη σκιά τους στους παραθεριστές και στους κατασκηνωτές του οργανωμένου κάμπινγκ που υπάρχει στην περιοχή.

Στην παραλία οι επισκέπτες συναντούν επίσης αρκετά beach bar και ένα κτηριακό συγκρότημα.

Η παραλία έλαβε το όνομα Μονολίθι από μια συστάδα παραλιακών βράχων -που έμοιαζαν με έναν μεγάλο βράχο- σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή.

EPIRUSTRAVEL.EU

Οι βράχοι αυτοί προεξείχαν περίπου ένα μέτρο από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι το έτος 1943, όταν Ιταλοί και Γερμανοί στρατιώτες, για… ψυχαγωγία, τους βομβάρδισαν με όλμους με αποτέλεσμα να τους «κρύψουν» κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Η μεγάλη της έκταση, η εύκολη πρόσβαση και οι διάσπαρτες εγκαταστάσεις καθιστούν την παραλία επισκέψιμη από άτομα κάθε ηλικίας.

Οι επισκέπτες συναντούν την παραλία δέκα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Πρέβεζας.

Με πληροφορίες από Wikipedia, epirustravel.eu

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top