Διανομή διατακτικών και ενημέρωση για τον καρκίνο του δέρματος Reviewed by Momizat on . Από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. Διανομή διατακτικών και ενημέρωση για τον καρκίνο του δέρματος Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία»   Από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. Διανομή διατακτικών και ενημέρωση για τον καρκίνο του δέρματος Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία»   Rating: 0

Διανομή διατακτικών και ενημέρωση για τον καρκίνο του δέρματος

Διανομή διατακτικών και ενημέρωση για τον καρκίνο του δέρματος

Από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.

Διανομή διατακτικών και ενημέρωση για τον καρκίνο του δέρματος

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία»

 

Στο πλαίσιο της συνέχισης του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Ιουλίου η διανομή διατακτικών στους 75 ωφελούμενους καθώς και ενημερωτική ομιλία για τον Καρκίνο του δέρματος.

Η δερματολόγος αφροδισιολόγος Σέμογλου Ολυμπία ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τους τύπους ελιών που μερικές φορές είναι πιθανό να οδηγήσουν σε κάποια μορφή καρκίνου και πότε πρέπει κάποιος να ανησυχεί.Επίσης, τους ενημέρωσε για το τί πρέπει να προσέχει κανείς κατά την έκθεσή του στον ήλιο, όπως επιπροσθέτως για το τί σημαίνει δείκτης προστασίας. Τέλος, η δερματολόγος αναφέρθηκε στις αλήθειες και στους μύθους γύρω από την αφαίρεση των ελιών, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις από τους ηλικιωμένους.

Ακολούθως η Πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, απηύθυνε χαιρετισμό στις ωφελούμενες οικογένειες, ενημερώνοντάς τες ταυτοχρόνως για τη διανομή βασικού οικιακού εξοπλισμού, ο οποίος εξασφαλίστηκε από το πρόγραμμα «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία». Τέλος, τα στελέχη προχώρησαν στη διανομή των διατακτικών στις 75 οικογένειες,μοιράζοντάς  τους επίσης και τον οικιακό εξοπλισμό τον οποίο είχαν αιτηθεί.

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας από τον Απρίλιο 2018 ξεκινησε την εκ νέου συνεργασία με το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα με στόχο την συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία».

Το πρόγραμμα αφορά στην μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται εβδομήντα πέντε (75) οικογένειες και έχει διάρκεια ενός έτους. Παράλληλα στόχοι του προγράμματος είναι η ενημέρωση των ωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ασφάλειας και υγείας με την παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων αλλά και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, η ψυχολογική τους ενίσχυση, η κοινωνικοποίησή τους και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους με την αγορά βασικού οικιακού εξοπλισμού.

Το κόστος του προγράμματος καλύπτεται εξολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ-Σ.Α.Φ.

 

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top