Την Πέμπτη 12 Ιουλίου, η ταινία που βραβεύτηκε από το κοινό στα φεστιβάλ … Reviewed by Momizat on . Καταφέραμε, παρά τις δυσκολίες, να ολοκληρώσουμε το πρώτο μας αφιέρωμα και είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο, πολύ μικρό αλλά άκρως επίκαιρο, με τίτλο «Ποδόσφαιρο Καταφέραμε, παρά τις δυσκολίες, να ολοκληρώσουμε το πρώτο μας αφιέρωμα και είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο, πολύ μικρό αλλά άκρως επίκαιρο, με τίτλο «Ποδόσφαιρο Rating: 0

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου, η ταινία που βραβεύτηκε από το κοινό στα φεστιβάλ …

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου, η ταινία που βραβεύτηκε από το κοινό στα φεστιβάλ …

Καταφέραμε, παρά τις δυσκολίες, να ολοκληρώσουμε το πρώτο μας αφιέρωμα και είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο, πολύ μικρό αλλά άκρως επίκαιρο, με τίτλο «Ποδόσφαιρο και γυναίκες», στο οποίο θα παρακολουθήσουμε δύο πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες, πάντα στην αυλή του κτηρίου «ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΟΜΑΤΖΟΓΛΟΥ», πριν από τους τελικούς του Μουντιάλ.

 

Έχουμε, λοιπόν, την Πέμπτη 12 Ιουλίου, την ταινία που βραβεύτηκε από το κοινό στα φεστιβάλ που προβλήθηκε και μας σύστησε δύο από τους σπουδαιότερους σύγχρονους ηθοποιούς.:

Κάν’ το όπως ο Μπέκαμ           trailer

Bend it like Beckham                (2002)

Σκηνοθέτης:                               Γκούριντερ Τσάντχα

Διάρκεια 112΄

Σχετικά με το θέμα της ταινίας η σκηνοθέτις Gurinder Chadha επισημαίνει: «Η ταινία ασχολείται με το τι σημαίνει να είσαι 18, να είσαι κοπέλα και να σου λένε τι θα κάνεις, κάτι που είναι σε αντίθεση με αυτό που εσύ θέλεις να κάνεις». Η ιδέα της ταινίας γεννήθηκε όταν η σκηνοθέτις είδε πώς αντέδρασαν οι φίλαθλοι μετά από μια αποτυχία της Εθνικής Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1996: «Βγήκα από την παμπ και είδα μεγάλους άνδρες να κάθονται στο πεζοδρόμιο και να κλαίνε. Σκέφθηκα, Θεέ μου δεν θα ήταν καταπληκτικό να έπαιρνα αυτόν τον τεράστιο, ανδρικό, γεμάτο τεστοστερόνη κόσμο και να του καρφώσω στην καρδιά του μια μικρή Ινδή κοπέλα».

 

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου, την πολυβραβευμένη ταινία που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και μιλάει με πρωτότυπο και πολύ ευχάριστο τρόπο για τη θέση της γυναίκας στο Ιράν, αλλά και για το παγκόσμιο φαινόμενο του ποδοσφαίρου.

Οφσάιντ                trailer

Offside                  (2006)

Σκηνοθέτης:           Τζαφάρ Παχανί

Διάρκεια 93΄

Η ταινία, αποκλεισμένη από τις αίθουσες στο Ιράν, όπως και άλλες του σκηνοθέτη, βασίστηκε σε ένα πραγματικό γεγονός, όταν αρκετά, χρόνια πριν, απαγορεύτηκε στην κόρη του σκηνοθέτη να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και εκείνη μπήκε στο γήπεδο κρυφά. Τα κορίτσια ηθοποιοί είναι όλα ερασιτέχνες και ανέλαβαν να παρουσιάσουν το καθένα τη δική του ιδέα για το πώς θα εμφανιστεί σαν αγόρι στην είσοδο του γηπέδου.

Δεν μπόρεσε να προταθεί ως καλύτερη ξενόγλωσση ταινία, επειδή του υπουργείο Προσανατολισμού του Ιράν δεν έδωσε άδεια να προβληθεί ούτε για μια εβδομάδα στη χώρα παραγωγής.

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 21:30 ΑΚΡΙΒΩΣ

 

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top