Στην τελική φάση σχέδιο αποκλεισμού των γεωργών και κτηνοτρόφων των μειονεκτικών περιοχών της Δράμας από την καταβολή εξισωτικών αποζημιώσεων!!! Reviewed by Momizat on .   Γιατί σιωπούν οι αιρετοί μας άρχοντες; Έχουν αποδεχθεί τον αφανισμό της Δράμας από τον χάρτη;   Σε Δημόσια Διαβούλευση από 13 /9/2018 μέχρι 1/10/201   Γιατί σιωπούν οι αιρετοί μας άρχοντες; Έχουν αποδεχθεί τον αφανισμό της Δράμας από τον χάρτη;   Σε Δημόσια Διαβούλευση από 13 /9/2018 μέχρι 1/10/201 Rating: 0

Στην τελική φάση σχέδιο αποκλεισμού των γεωργών και κτηνοτρόφων των μειονεκτικών περιοχών της Δράμας από την καταβολή εξισωτικών αποζημιώσεων!!!

 

Γιατί σιωπούν οι αιρετοί μας άρχοντες;

Έχουν αποδεχθεί τον αφανισμό της Δράμας από τον χάρτη;

 

Σε Δημόσια Διαβούλευση από 13 /9/2018 μέχρι 1/10/2018 τέθηκε Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την Οριοθέτηση των μειονεκτικών Κοινοτήτων της χώρας.

Με την συγκεκριμένη απόφαση, ενώ συνεχίζουν να καταβάλλονται οι εξισωτικές αποζημιώσεις στις ορεινές περιοχές, πέντε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Δράμας (Ξηροποτάμου, Χωριστής, Καλλιφύτου, Μοναστηρακίου, Μυλοποτάμου), που είναι χαρακτηρισμένες ως μειονεκτικές από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 μέχρι και σήμερα, αποχαρακτηρίζονται  και αποκλείονται από την καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων.  Με την ίδια απόφαση χαρακτηρίζονται ως μειονεκτικές Κοινότητες όλες οι Κοινότητες της Θράκης, αλλά και Κοινότητες σε νησιά όπως η Σαλαμίνα, η Αίγινα, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Ζάκυνθος κλπ.

Αιτία για τον αποκλεισμό των Κοινοτήτων της Δράμας είναι η αυθαίρετη αλλαγή των κριτηρίων κατάταξης, σύμφωνα με τα οποία δεν εξετάζεται πλέον ο χαρακτηρισμός ως μειονεκτικής της κάθε Κοινότητας ξεχωριστά, αλλά χαρακτηρίζεται ή αποχαρακτηρίζεται το σύνολο των Κοινοτήτων κάθε Νομού.

Εάν η απόφαση αυτή δεν αλλάξει και ισχύσει ως έχει, οι επιπτώσεις στο εισόδημα των αγροτών και κτηνοτρόφων που διατηρούν εκμεταλλεύσεις στις Κοινότητες αυτές του Δήμου μας θα είναι ιδιαίτερα αρνητικές, αφού θα σταματήσουν να εισπράττουν εξισωτικές αποζημιώσεις και δεν θα ενισχύονται από τα διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης. Η απώλεια εκατομμυρίων ευρώ ετησίως θα έχει άμεσα δυσμενείς επιπτώσεις στις οικογένειες των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας, αλλά και στο σύνολο της αγοράς του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή ‘αγρόν αγοράζει’!

Ούτε για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του χωριού του ενδιαφέρεται ο κ. Δήμαρχος!

Κατά τα άλλα, υπάρχει και αμειβόμενος Αντιδήμαρχος για αγροτικά θέματα!

Ας ξυπνήσουν επιτέλους και ας ενδιαφερθούν!!!

Το θέμα έχει αναδειχθεί από άλλους μικρότερους Δήμους του νομού μας, αλλά και από τον γειτονικό νομό της Καβάλας.

Τι περιμένουν;

 

Γραφείο Τύπου

e-mail: poli-zoi@outlook.com

Διαδίκτυο: www.polikaizoi.gr

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top