«Γεύμα αγάπης για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας». Reviewed by Momizat on . «Γεύμα αγάπης για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας». Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, που τιμά «Γεύμα αγάπης για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας». Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, που τιμά Rating: 0

«Γεύμα αγάπης για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας».

«Γεύμα αγάπης για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας».

«Γεύμα αγάπης για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, που τιμάται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2018,  το δεύτερο τραπέζι αγάπης για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία», σε γνωστό εστιατόριο της πόλης.  

Οι ηλικιωμένοι γευμάτισαν όλοι μαζί με τη συνοδεία μουσικής, ενώ ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να δείξουν τις ιατρικές τους εξετάσεις, στον Ιατρό-Παθολόγο Κωνσταντίνο Μπαϊρακτάρη και να συζητήσουν μαζί του για τα προβλήματα υγείας τους. Πρέπει να επισημανθεί, πως το κόστος των ιατρικών εξετάσεων καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα. Στόχος των γευμάτων αγάπης αποτελεί η κινητοποίηση και η κοινωνικοποίηση των ατόμων αυτών με απώτερο σκοπό τη σύναψη σχέσεων μεταξύ τους.

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας από τον Απρίλιο 2018 ξεκίνησε εκ νέου συνεργασία με το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα με στόχο την συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία». Το πρόγραμμα αφορά στην μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών.  Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται εβδομήντα πέντε (75) οικογένειες και έχει διάρκεια ενός έτους. Παράλληλα στόχοι του προγράμματος είναι η ενημέρωση των ωφελουμένων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ασφάλειας και υγείας με την παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων αλλά και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, η ψυχολογική τους ενίσχυση, η κοινωνικοποίηση τους και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους με την αγορά βασικού οικιακού εξοπλισμού.

Το κόστος του προγράμματος καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ-Σ.Α.Φ.

 

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top