Το μυστικό για την τέλεια πίτσα Reviewed by Momizat on . Μια πίτσα για να είναι λαχταριστή, εκτός από τα σωστά υλικά χρειάζεται και τις... θερμοδυναμικές εξισώσεις τριών επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι έχουν την τέλε Μια πίτσα για να είναι λαχταριστή, εκτός από τα σωστά υλικά χρειάζεται και τις... θερμοδυναμικές εξισώσεις τριών επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι έχουν την τέλε Rating: 0

Το μυστικό για την τέλεια πίτσα

Το μυστικό για την τέλεια πίτσα

Μια πίτσα για να είναι λαχταριστή, εκτός από τα σωστά υλικά χρειάζεται και τις… θερμοδυναμικές εξισώσεις τριών επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι έχουν την τέλεια «συνταγή» και μάλιστα προσαρμοσμένη στον φούρνο του καθενός.

Δύο φυσικοί και ένας ανθρωπολόγος παρουσίασαν μια νέα μελέτη με τίτλο «Η Φυσική για το ψήσιμο μιας καλής πίτσας», στην οποία παρέχουν επιστημονικές συμβουλές για μια καλή Μαργαρίτα με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό.

Σε έναν ξυλόφουρνο από τούβλα -που ψήνει καλύτερα την πίτσα από όλες τις πλευρές- η σωστή πίτσα γίνεται μέσα σε ακριβώς δύο λεπτά, εφόσον η θερμοκρασία βρίσκεται στους 330 βαθμούς Κελσίου. Όταν χρειάζονται και άλλα πρόσθετα υλικά πάνω στην πίτσα, χρειάζεται άλλο μισό λεπτό.

Στο συνηθισμένο μεταλλικό ηλεκτρικό φούρνο που έχει κάθε κουζίνα σπιτιού, η τέλεια πίτσα -για να μη γίνει κάρβουνο- απαιτεί 170 δευτερόλεπτα σε χαμηλότερη θερμοκρασία 230 βαθμών Κελσίου.

Όσα περισσότερα λαχανικά που περιέχουν νερό, προσθέτει κανείς από πάνω, τόσο περισσότερο χρόνο πρέπει να μείνει η πίτσα στο φούρνο

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top