Αντισυνταγματικές τρεις διατάξεις του συνταξιοδοτικού σύμφωνα με το ελεγκτικό συνέδριο Reviewed by Momizat on . Αντισυνταγματική η κατάργηση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους... Οριακά αντισυνταγματικές κρίνονται από την ολομέλεια Αντισυνταγματική η κατάργηση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους... Οριακά αντισυνταγματικές κρίνονται από την ολομέλεια Rating:

Αντισυνταγματικές τρεις διατάξεις του συνταξιοδοτικού σύμφωνα με το ελεγκτικό συνέδριο

Αντισυνταγματικές τρεις διατάξεις του συνταξιοδοτικού σύμφωνα με το ελεγκτικό συνέδριο

Αντισυνταγματική η κατάργηση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους…

Οριακά αντισυνταγματικές κρίνονται από την ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου τρεις βασικές διατάξεις του συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου, που εισάγεται προς ψήφιση από το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι προσκρούουν στις αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας που προβλέπει το Σύνταγμα, οι διατάξεις για νέα μείωση των συντάξεων από 5% έως 25%, καθώς όπως επισημαίνεται είναι η πέμπτη κατά σειρά μείωση από το 2010 μέχρι σήμερα.
Επίσης οριακά αντισυνταγματική κρίνεται η ρύθμιση που προβλέπει αύξηση του ορίου ηλικίας από τα 60 στα 65 έτη προκειμένου οι χαμηλοσυνταξιούχοι να λαμβάνουν το ΕΚΑΣ, καθώς όπως αναφέρεται στην απόφαση, με τη ρύθμιση αυτή παραβιάζεται η αρχή της αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών και του κοινωνικού κράτους.

Με το ίδιο σκεπτικό, για τους ίδιους λόγους κρίνεται αντισυνταγματική και η ρύθμιση που προβλέπει κατάργηση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα αδείας για τους συνταξιούχους, ενώ νόμιμες κρίνονται οι ρυθμίσεις που προβλέπουν ότι στο εξής οι βουλευτές θα παίρνουν μόνο μία σύνταξη και όσοι ήδη λαμβάνουν δύο από το δημόσιο θα υποχρεωθούν, εντός τριμήνου, να επιλέξουν τη μία και σε κάθε περίπτωση, τη μεγαλύτερη.

Πηγή: skai.gr

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top