Συνταγή για μπισκότα Gingerbread (για όλα τα «παιδάκια») Reviewed by Momizat on . Τα μπισκοτα Gingerbread μπορούμε να τα φτιάξουμε αρκετές ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα καθώς μένουν φρέσκα μέχρι και για δύο εβδομάδες. Με αυτή τη συνταγή θα Τα μπισκοτα Gingerbread μπορούμε να τα φτιάξουμε αρκετές ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα καθώς μένουν φρέσκα μέχρι και για δύο εβδομάδες. Με αυτή τη συνταγή θα Rating:

Συνταγή για μπισκότα Gingerbread (για όλα τα «παιδάκια»)

Συνταγή για μπισκότα Gingerbread (για όλα τα «παιδάκια»)

Τα μπισκοτα Gingerbread μπορούμε να τα φτιάξουμε αρκετές ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα καθώς μένουν φρέσκα μέχρι και για δύο εβδομάδες. Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξουμε λεπτά τραγανά μπισκότα ή λίγο πιο χοντρά μαλακά μπισκότα. Μπορούμε ακόμη να τη χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε υπέροχα μπισκοτένια χριστουγεννιάτικα σπιτάκια!

Υλικά

  • 6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι μελάσα
  • 1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση

1. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και όλα τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι ή με μια σπάτουλα. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη.

2. Σε άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να μαλακώσει και να πάρει τη μορφή κρέμας. Προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, τη μελάσα, τα αυγά και τη βανίλια.

3. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.

4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια. «Ανοίγουμε» κάθε κομμάτι σε στρογγυλό σχήμα πάχους περίπου 4 εκατοστών (δείτε φωτογραφίες προηγούμενης δημοσίευσης για τον τρόπο με τον οποίο ανοίγουμε τη ζύμη για cookies). Τυλίγουμε τα κομμάτια της ζύμης σε διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

5. Όταν η ζύμη μας κρυώσει αρκετά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος ενός εκατοστού περίπου. Κόβουμε με κουπ πατ  τη ζύμη στα σχέδια που επιθυμούμε. Τοποθετούμε τα μπισκοτα σε ταψί με λαδόκολλα. Φροντίζουμε να έχουν μεταξύ τους μια απόσταση τουλάχιστον δυόμιση εκατοστών. Εάν η ζύμη μας κολλάει ή είναι πολύ μαλακή για να τη δουλέψουμε, τη βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για λίγα λεπτά.

6. Ψήνουμε για περίπου 9-12 λεπτά(εξαρτάται από το μέγεθος των μπισκότων). Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκοτα να κρυώσουν.

7. Διακοσμούμε  με royal icing.

μπισκοτα τζιντζερμπρεντ 1Η συνταγή είναι από το glorioustreats.com.

Σχολιάστε

© 2013 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top