Εικόνες με Άγιο «φώς» Βαρβάρας! Reviewed by Momizat on . Αναπολούμε πάντα στο χθές, τιμώμενοι του παρόντος και σύμφωνα με την θρησκεία τιμάμε και το παρελθόν.  Εικόνες που σε περιβάλλουν στο πιο όμορφο έθιμο της χώρας Αναπολούμε πάντα στο χθές, τιμώμενοι του παρόντος και σύμφωνα με την θρησκεία τιμάμε και το παρελθόν.  Εικόνες που σε περιβάλλουν στο πιο όμορφο έθιμο της χώρας Rating:

Εικόνες με Άγιο «φώς» Βαρβάρας!

Αναπολούμε πάντα στο χθές, τιμώμενοι του παρόντος και σύμφωνα με την θρησκεία τιμάμε και το παρελθόν.  Εικόνες που σε περιβάλλουν στο πιο όμορφο έθιμο της χώρας όπου όλοι οι κάτοικοι του Νομού της Δράμας  συμμετέχουν σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και αν του επιβάλλουν.

Αγία Βαρβάρα έγινε η πολιούχος στους πυροβολητές . Είναι, επίσης, παραδοσιακά η προστάτης των armourers, στρατιωτικών μηχανικών, οπλουργοί, οι ανθρακωρύχοι και οποιοσδήποτε άλλος που εργάστηκε με κανόνι και εκρηκτικά. Είναι σεβαστή από κάθε καθολικό ο οποίος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του αιφνίδιου και βίαιου θανάτου στην εργασία.

Στην Ελλάδα , η ημέρα (4 Δεκεμβρίου) γιορτάζεται από το πυροβολικό Σώμα του Ελληνικού Στρατού και την κυπριακή Εθνική Φρουρά . Τα στρατόπεδα πυροβολικού διάρκεια των δύο χωρών υποδοχής γιορτές προς τιμήν του αγίου, όπου το παραδοσιακό γλυκό του, λουκουμάδες προσφέρεται στους στρατιώτες και τους επισκέπτες, τους ισχυρισμούς επειδή μοιάζει με μπάλες κανονιού.  Αγία Βαρβάρα είναι και ο πολιούχος της πόλης της Δράμας , όπου σύμφωνα με το έθιμο κατά την ημέρα της γιορτής της, ένα γλυκό που ονομάζεται «Βαρβάρα», η οποία μοιάζει με μια πιο υγρή μορφή του Κολυβά είναι έτοιμη και καταναλώνεται.

Παραμονή της Αγίας Βαρβάρας  όλοι οι πολίτες έχουν σημείο συνάντησης την λίμνη της Αγίας Βαρβάρας όπου θα τοποθετήσουν τα αυτοσχέδια βαρκάκια τους προς τιμήν της αγίας. Η λίμνη φημολογείται πως υπάρχει στον πυθμένα της η αρχαία εκκλησία της Αγίας.  Σύμφωνα με το θρύλο που τυλίγει τις πηγές της πόλης, όταν το 1830 η Δράμα κατακτήθηκε από τους Τούρκους, το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας γκρεμίστηκε για να χτιστεί στη θέση του ένα τζαμί. Τα σχέδια των κατακτητών όμως άλλαξαν… ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας η περιοχή πλημμύρισε με νερό και έτσι το τζαμί δεν χτίστηκε ποτέ.  Από τότε η Αγία Βαρβάρα έγινε η πολιούχος της Δράμας και ακριβώς απέναντι από τη λίμνη με τα θεμέλια, χτίστηκε η καινούρια εκκλησία που αφιερώθηκε στην Αγία που έσωσε το εκκλησάκι της. Έκτοτε, στις 4 του Δεκέμβρη κάθε χρόνο η πόλη μας τιμά τη μνήμη της πολιούχου της.
Το έθιμο με τα καραβάκια αναβιώνει απο τότε ώς τάμα των κατοίκων προς την Αγία Βαρβάρα, το πυροβολικό του στρατού της πόλης μας ταυτοχρόνως την τιμά, κι έγινε πλέον ώς ημέρα έναρξης των εορτών των Χριστουγέννων στον Νομό μας.
Χρόνια πολλά σε όλους και πάντα Καλά Χριστούγεννα!!!!

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top