“ Μουσικές” χειροτεχνίες! Reviewed by Momizat on . Φτιάχνοντας μαζί με τα παιδιά σας χειροποίητα μουσικά όργανα και αφήνοντάς τα να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά τους προσφέρετε μια μοναδικά δημιουργική εμ Φτιάχνοντας μαζί με τα παιδιά σας χειροποίητα μουσικά όργανα και αφήνοντάς τα να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά τους προσφέρετε μια μοναδικά δημιουργική εμ Rating:

“ Μουσικές” χειροτεχνίες!

“ Μουσικές” χειροτεχνίες!

Φτιάχνοντας μαζί με τα παιδιά σας χειροποίητα μουσικά όργανα και αφήνοντάς τα να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά τους προσφέρετε μια μοναδικά δημιουργική εμπειρία. Η μουσική δεν είναι μόνο διασκέδαση αλλά και εκπαίδευση, είναι ψυχαγωγία με την αρχική και πραγματική σημασία της λέξης.

Μουσικες χειροτεχνιες

Σωληνωτές Καμπάνες (tubular bells)

Φτιάξτε tubular bells χρησιμοποιώντας ρολό από αλουμινόχαρτο, χαρτί κουζίνας ή από χαρτί περιτυλίγματος.  Ράψτε επάνω καμπανούλες, κουδουνάκια και είστε έτοιμοι!

χειροποιητα μουσικα οργανα για παιδια

minieco.co.uk

Κιθάρες

Ένα λίγο πιο περίπλοκο project είναι οι κιθάρες από χοντρό χαρτόνι. Εκτός από το χαρτόνι θα χρειαστείτε λαστιχάκια για τις χορδές, ένα μολύβι, κόλλα, κοπίδι, συνδετήρα κι ένα εργαλείο για να ανοίξετε τις τρύπες στο χαρτόνι. Στο makeit-loveit.com θα βρείτε ένα πολύ κατατοπιστικό tutorial με πολλές βήμα προς βήμα φωτογραφίες.

χειροτεχνιες μουσικα οργανα κιθαρα

Ντραμς

Τα ντραμς θα τα φτιάξουν κατά κύριο λόγο τα παιδιά σας ακόμη και τα πολύ μικρά. Δώστε τους άδεια κουτιά όπως αυτά από τις βρεφικές κρέμες (βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχουν αιχμηρά σημεία), πινέλα και χρώματα και αφήστε τα να δημιουργήσουν…

χειροποιητα μουσικα οργανα χειροτεχνιες

redtedart.com

Μουσικά ποτήρια

Βάζοντας διαφορετική ποσότητα υγρού σε κάθε ποτήρι θα έχετε και διαφορετικό ήχο. Αφήστε τα παιδιά να αλλάζουν την ποσότητα του υγρού στα ποτήρια, να χτυπούν με το κουτάλι στο χείλος του ποτηριού  και να παίζουν μουσική…

χειροτεχνιες για παιδια μουσικα οργανα

suite101.com

Μπόνγκος

Το μόνο που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε το δικό σας τύμπανα, είναι μερικά παλιά δοχεία, μπαλόνια, ψαλίδι και ταινία συσκευασίας. Τεντώστε τα μπαλόνια γύρω από το δοχείο. Βάλτε δύο μπαλόνια για να είναι περισσότερο ανθεκτικές οι χειροτεχνιες σας και κολλήστε τα με την ταινία συσκευασίας!

ευκολη χειροτεχνια μουσικα οργανα

kidsactivitiesblog.com

Μαράκες

Ρολό από χαρτί υγείας, ρύζι, κόλλα, ψαλίδι και χαρτί γλασσέ είναι αρκετά για να φτιάξετε τις μαράκες για ατέλειωτες ώρες μουσικής. Αντί για ρύζι, χρησιμοποιήστε φακές, ρεβύθια ή ότι άλλο σκεφτείτε για να έχετε διαφορετικούς ήχους.

ευκολες χειροτεχνιες για παιδια

elhadadepapel.blogspot

Σείστρα

Υλικά: Κλωνάρι σε σχήμα Υ και μουσικοί δίσκοι. Οι μουσικοί δίσκοι μπορεί να είναι καπάκια από αναψυκτικά, κουδουνάκια αλλά και κοχύλια, κουκουνάρια, βελανίδια.

χειροτεχνιες μουσικα οργανα σειστρα

minieco.co.uk

Ντιτζεριντού

Πολλά ρολά από χαρτί υγείας, διακοσμητικά χαρτιά, κολλητική ταινία και πολύ παραδοσιακή αφρικάνικη μουσική!

χειροτεχνιες για παιδια μουσικα οργανα

moversandshakersmusictherapy.com

Οι χειροτεχνίες που σας δείξουμε είναι απλές αλλά θα δώσουν χαρά στα παιδιά σας και μια διαφορετική “νότα” στο σπίτι σας! Μπορείτε να φτιάξετε κάποια από τα μουσικά όργανα για να περάσετε ένα δημιουργικό απόγευμα με τα παιδιά σας ή πολλά μουσικά όργανα εάν θέλετε να οργανώσετε μια μουσική γιορτή στο σπίτι!

 

genethlia.gr

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top