Χωρίς γλουτένη: σολομός απαιτήσεων Reviewed by Momizat on . Είκοσι λεπτά αρκούν για να γευτείτε ένα πιάτο αξιώσεων, ιδεώδες για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη αλλά και όσους μένουν πιστοί στις αρχές της Ψαρο-χορτοφαγ Είκοσι λεπτά αρκούν για να γευτείτε ένα πιάτο αξιώσεων, ιδεώδες για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη αλλά και όσους μένουν πιστοί στις αρχές της Ψαρο-χορτοφαγ Rating:

Χωρίς γλουτένη: σολομός απαιτήσεων

Είκοσι λεπτά αρκούν για να γευτείτε ένα πιάτο αξιώσεων, ιδεώδες για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη αλλά και όσους μένουν πιστοί στις αρχές της Ψαρο-χορτοφαγίας (Pescetarians). Πρόκειται για το είδος της χορτοφαγίας που ως βασική ιδέα έχει την αποχή από κάθε είδος κρέατος, εκτός των ψαριών. Συνήθως αποτελεί μεταβατικό στάδιο πριν την πλήρως χορτοφαγική διατροφή, αναγκαίο για όσους την κάνουν για λόγους υγείας.

Ένα πιάτο εύκολο στην παρασκευή του, με αντίθεση χρωμάτων και γεύσεων, προσεκτικά συνδυασμένων, που σίγουρα θα συγκινήσει κάθε ουρανίσκο.

Σολομός με γλάσο από μπαλσάμικο και σταφίδες

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο σολομού
  • 150γρ. σταφίδες
  • 60ml ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις σταφίδες με νερό που ίσα-ίσα τις καλύπτει και τις βράζουμε για λίγο μέχρι να φουσκώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα blender να λιώσουν πλήρως. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπαλσάμικο. Σε ένα ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τον σολομό, τον οποίο αλατοπιπερώνουμε και αλείφουμε με το μισό μίγμα μπαλσάμικου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά και στη συνέχεια αλείφουμε με το υπόλοιπο μίγμα και ψήνουμε το πολύ για 5 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top