Υλικά συνταγής
- 150 γρ. πλιγούρι
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλικομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλικομμένο
- 1 ματσάκι κόλιανδρο ψιλικομμένο
- 1/2 φλ. αποξηραμένο κράνμπερι
- 1/2 φλ. ρόδι καθαρισμένο
- 1/2 φλ. φιστίκι Αιγίνης
- το χυμό από ένα πορτοκάλι
- 6 κ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι
Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το καλύπτουμε με βραστό νερό (ίσα να το σκεπάσει). Βάζουμε καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει γι 15′. Το αφρατεύουμε ανακατεύοντάς το με πιρούνι. Βάζουμε σε μπολ το μαϊντανό, το δυόσμο , τον κόλιανδρο, το κράνμπερι, το ρόδι , το φιστίκι, το χυμό, το λάδι, και το πλιγούρι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλάτι. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και χυμό λεμόνι.