Υλικά συνταγής
- 20 μεγάλες γαρίδες
- 20 ξυλάκια-οδοντογλυφίδες
- Mαρινάδα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 κ.γλ. κουρκουμά
- 1 κ.γλ. πάπρικα
- 1/2 κ.γλ. πιπέρι καγέν
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- Σάλτσα αβοκάντο
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
- αλάτι
- πιπέρι
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες (κεφάλι, κέλυφος και έντερο). Ττις ταμπονάρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά.
2. Για τη μαρινάδα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις γαρίδες φροντίζοντας να καλυφτούν καλά και τις αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Βουτάμε τα ξυλάκια στο νερό για αρκετή ώρα. Καρφώνουμε σε κάθε ξυλάκι 1 γαρίδα. Τις βάζουμε στο ταψάκι, με τη γαρίδα να ακουμπά στο ταψί και το σουβλάκι στο πλάι. Ψήνουμε στους 200 C για 10΄ περίπου, μέχρι να κοκκινίσουν.
3. Για τη σάλτσα αβοκάντο: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, τη βάζουμε στο μπολ και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Τη γαρνίρουμε δίπλα στα σουβλάκια.
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 10 λεπτά