Φάρμακο για τον καρκίνο στις ωοθήκες δίνει παράταση ζωής Reviewed by Momizat on . Αύξηση του προσδόκιμου ζωής στις γυναίκες με καρκίνο στις ωοθήκες προσφέρει νέο φάρμακο που δημιούργησαν επιστήμονες στη Βρετανία, το οποίο εξαλείφει την ικανότ Αύξηση του προσδόκιμου ζωής στις γυναίκες με καρκίνο στις ωοθήκες προσφέρει νέο φάρμακο που δημιούργησαν επιστήμονες στη Βρετανία, το οποίο εξαλείφει την ικανότ Rating: 0

Φάρμακο για τον καρκίνο στις ωοθήκες δίνει παράταση ζωής

Φάρμακο για τον καρκίνο στις ωοθήκες δίνει παράταση ζωής

Αύξηση του προσδόκιμου ζωής στις γυναίκες με καρκίνο στις ωοθήκες προσφέρει νέο φάρμακο που δημιούργησαν επιστήμονες στη Βρετανία, το οποίο εξαλείφει την ικανότητα που έχουν οι όγκοι να αναπτύσσονται ακόμη και σε περίπτωση που η ασθένεια υποτροπιάζει.

Ερευνητές από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Cancer Research UK ανακοίνωσαν ότι το φάρμακο θα χορηγείται σε μορφή χαπιού και θα εμποδίζει τους όγκους να σχηματίσουν νέα αιμοφόρα αγγεία, τα οποία τους είναι απαραίτητα για να αναπτυχθούν.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, το φάρμακο έχει την ονομασία AZD2171 (cediranib) και ήδη βρίσκεται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, οι οποίες πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή 456 ασθενών από 63 ιατρικά κέντρα σε τέσσερις χώρες (Βρετανία, Αυστραλία, Ισπανία και Καναδά).

Μάλιστα, οι επιστήμονες τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι το φάρμακο είναι το πρώτο που επιβραδύνει την ανάπτυξη των όγκων επιδρώντας στο εσωτερικό τους με τέτοιον τρόπο, γεγονός που καθιστά τα αποτελέσματα πολύ ενθαρρυντικά.

Κι αυτό γιατί στα περιστατικά υποτροπής του καρκίνου των ωοθηκών, το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται κατά τρεις μήνες, χρόνος που θεωρείται διόλου αμελητέος. «Μπορεί η αύξηση στο προσδόκιμο ζωής να μοιάζει μικρή, όμως για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου είναι αρκετά σημαντική», τόνισε στη Daily Telegraph ο καθηγητής Jonathan Ledermann από το Cancer Research UK, προσθέτοντας ότι το φάρμακο έχει αποδείξει ότι βελτιώνει τη συνολική εικόνα της κατάστασης σε περιπτώσεις υποτροπής.

http://www.naftemporiki.gr/story/726603

 

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top