Τούρτα cheesecake σε 3 σοκολατένιες στρώσειs Reviewed by Momizat on . Υλικά συνταγής 2 (2x158 γρ.) συσκευασίεςOREO 120 γρ. βούτυρο λιωμένο 50 γρ. φουντούκι η φιστίκι κροκάν Για τη γέμιση 400 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη 700 γρ. τυρί κ Υλικά συνταγής 2 (2x158 γρ.) συσκευασίεςOREO 120 γρ. βούτυρο λιωμένο 50 γρ. φουντούκι η φιστίκι κροκάν Για τη γέμιση 400 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη 700 γρ. τυρί κ Rating: 0

Τούρτα cheesecake σε 3 σοκολατένιες στρώσειs

Τούρτα cheesecake  σε 3 σοκολατένιες στρώσειs

Υλικά συνταγής

  • 2 (2×158 γρ.) συσκευασίεςOREO
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. φουντούκι η φιστίκι κροκάν
  • Για τη γέμιση
  • 400 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 700 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανίλιες
  • ½ συσκευασία Double OREO
  • Για τη ganache
  • 150 γρ. σοκολάτα 60%
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.σ. ρούμι
  • 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160ºC. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 25 εκ. Αν θέλουμε ντύνουμε εξωτερικά την φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην τρέξει βούτυρο στο ψήσιμο.
Θρυμματίζουμε τα OREO. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε να βραχούν. Τα στρώνουμε στη φόρμα και ανασηκώνουμε τα πλαϊνά σαν τάρτα. Πατάμε τη βάση μπισκότου με ένα ποτήρι ή με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο κροκάν. Ψήνουμε για 10′-12′ . Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για τη γέμιση
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα και με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε να μαλακώσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε την ζάχαρη κι ανακατεύουμε. Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, την βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Προσθέτουμε το γιαούρτι. Τέλος, προσθέτουμε τα Double OREO ολόκληρα ή σπασμένα. Αδειάζουμε στην ψημένη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί. Το κέντρο του θα έχει κάνει κρούστα αλλά θα πρέπει να είναι τρεμουλιαστό. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω γύρω ώστε να ξεκολλήσει από τα πλαϊνά, γιατι όταν θα κρυώσει υπάρχει το ενδεχόμενο να σκάσει στην επιφάνεια. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει. Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο. Καλύπτουμε με την ganache περιχύνοντας το cheesecake στο κέντρο. Αφήνουμε να τρέξει η ganache στα πλάγια.
Για τη ganache
Βάζουμε τηn ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα. Περιχύνουμε την σοκολάτα. Αφήνουμε να σταθεί για 1′-2′. Αναδιπλώνουμε το μίγμα με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί. Τέλος προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι. Ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το γλυκό. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Κόβουμε με μαχαίρι που έχουμε βουτήξει σε ζεστό νερό.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα OREO σε σκόνη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την άχνη, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι. Τα βάζουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο. Χτυπάμε με πιρούνι το αβγό και το προσθέτουμε. Τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ χειρός. Μόλις ενωθούν σε ζύμη, σταματάμε το χτύπημα. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα. Γεμίζουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής μιας χρήσεως.
Κόβουμε στην λαμαρίνα μικρούς κουραμπιέδες με 6 εκ. μήκος. Δίνουμε σχήμα »ς» τελικό. Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 15′-20′. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Βουτάμε τον μισό κουραμπιέ σε λιωμένη κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα.
Αφήνουμε σε σχάρα ή λαδόκολλα να κρυώσουν. Διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί.

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top