Στο Κοιμητήριο της Ν. Κρώμνης τελέστηκε το ταφικό έθιμο. Reviewed by Momizat on . Στο Κοιμητήριο της Ν. Κρώμνης όπου για άλλη μια χρονιά τελέστηκε το ταφικό έθιμο. Το έθιμο οι ρίζες του οποίου βρίσκονται στα βάθη της Ποντιακής Ιστορίας και Πα Στο Κοιμητήριο της Ν. Κρώμνης όπου για άλλη μια χρονιά τελέστηκε το ταφικό έθιμο. Το έθιμο οι ρίζες του οποίου βρίσκονται στα βάθη της Ποντιακής Ιστορίας και Πα Rating:

Στο Κοιμητήριο της Ν. Κρώμνης τελέστηκε το ταφικό έθιμο.

Στο Κοιμητήριο της Ν. Κρώμνης όπου για άλλη μια χρονιά τελέστηκε το ταφικό έθιμο.

Το έθιμο οι ρίζες του οποίου βρίσκονται στα βάθη της Ποντιακής Ιστορίας και Παράδοσης διοργάνωσαν  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες Νέας Κρώμνης» και ο Σύλλογος για την Αποκατάσταση και Διατήρηση των Μνημείων της Νέας Κρώμνης «Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος»

Οι κάτοικοι της Δράμας, πηγαίνουν κάθε χρόνο την ημέρα αυτή  στο  κοιμητήριο της Νέας Κρώμνης  όπου συνοδεία της ποντιακής λίρας γυρίζουν τα μνήματα αφήνοντας ένα κόκκινο αυγό σε κάθε μνήμα. Με τον τρόπο αυτό γιορτάζουν τη λαμπρή μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα που έφυγαν από τη ζωή.

Νωρίτερα, από τον Ιερέα της ενορίας του Αγίου Παντελεήμονα εψάλη τρισάγιο και οι διοργανωτές πρόσφεραν πασχαλινά εδέσματα στους παραβρισκόμενους.

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top