∆ιορθωτικά κινήθηκε ο δείκτης τιµών τροφίµων του FAO τον Απρίλιο, εξαιτίας των χαµηλότερων τιµών στα γαλακτοκοµικά προϊόντα, τη ζάχαρη και τα φυτικά έλαια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.
Σύµφωνα µε την έκθεση του ∆ιεθνούς Οργανισµού Τροφίµων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), η παραγωγή κρέατος και γαλακτοκοµικών αναµένεται να αυξηθεί το 2014. Συγκεκριµένα, η παραγωγή κρέατος θα φτάσει τους 311,8 εκατ. τόνους, σηµειώνοντας µια αύξηση της τάξης του 1,1% σε σχέση µε το 2013, που αντανακλά την µεγαλύτερη παραγωγή από τις αναπτυσσόµενες χώρες, οι οποίες βρίσκονται πίσω από την αυξανόµενη παγκόσµια ζήτηση.
Το εµπόριο βοοειδών και πουλερικών εκτιµάται ότι θα ενισχυθεί, ενώ η ζήτηση για τα προϊόντα πρόβειου και χοιρινού κρέατος αναµένεται να κινηθεί πτωτικά. Τα πουλερικά παραµένουν το κυρίαρχο προϊόν, αντιπροσωπεύοντας το 43% του συνόλου της αγοράς, ακολουθούµενα από το βόειο, το χοιρινό και το αρνίσιο κρέας. Το εµπόριο γάλακτος προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,8%, αγγίζοντας τους 69 εκατ. τόνους και οδηγούµενο κυρίως από την αυξανόµενη ζήτηση από την Ασία