Πίεσαν το δείκτη τροφίμων οι τιμές των γαλακτοκομικών Reviewed by Momizat on . ∆ιορθωτικά κινήθηκε ο δείκτης τιµών τροφίµων του FAO τον Απρίλιο, εξαιτίας των χαµηλότερων τιµών στα γαλακτοκοµικά προϊόντα, τη ζάχαρη και τα φυτικά έλαια, σύμφ ∆ιορθωτικά κινήθηκε ο δείκτης τιµών τροφίµων του FAO τον Απρίλιο, εξαιτίας των χαµηλότερων τιµών στα γαλακτοκοµικά προϊόντα, τη ζάχαρη και τα φυτικά έλαια, σύμφ Rating: 0

Πίεσαν το δείκτη τροφίμων οι τιμές των γαλακτοκομικών

Πίεσαν το δείκτη τροφίμων οι τιμές των γαλακτοκομικών

∆ιορθωτικά κινήθηκε ο δείκτης τιµών τροφίµων του FAO τον Απρίλιο, εξαιτίας των χαµηλότερων τιµών στα γαλακτοκοµικά προϊόντα, τη ζάχαρη και τα φυτικά έλαια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Πλέον διαµορφώνεται στις 209,3 µονάδες, µειωµένος κατά 3,5 µονάδες ή 1,6% από το Μάρτιο και 7,6 µονάδες ή 3,5% από τον Απρίλιο του 2013. Εν τω µεταξύ συνέχισαν το ανοδικό τους σερί οι τιµές των δηµητριακών, σηµειώνοντας άνοδο κατά 0,5%, ενώ οι τιµές του κρέατος ενισχύθηκαν κατά 0,4%. Να σηµειωθεί ότι οι διεθνείς τιµές των ζωικών προϊόντων παραµένουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα από τις αρχές του 2011, µε εξαίρεση τα γαλακτοκοµικά προϊόντα, οι τιµές των οποίων είχαν βρεθεί επίσης σε ιστορικά υψηλά, αλλά διόρθωσαν το προηγούµενο δίµηνο.

Σύµφωνα µε την έκθεση του ∆ιεθνούς Οργανισµού Τροφίµων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), η παραγωγή κρέατος και γαλακτοκοµικών αναµένεται να αυξηθεί το 2014. Συγκεκριµένα, η παραγωγή κρέατος θα φτάσει τους 311,8 εκατ. τόνους, σηµειώνοντας µια αύξηση της τάξης του 1,1% σε σχέση µε το 2013, που αντανακλά την µεγαλύτερη παραγωγή από τις αναπτυσσόµενες χώρες, οι οποίες βρίσκονται πίσω από την αυξανόµενη παγκόσµια ζήτηση.

Το εµπόριο βοοειδών και πουλερικών εκτιµάται ότι θα ενισχυθεί, ενώ η ζήτηση για τα προϊόντα πρόβειου και χοιρινού κρέατος αναµένεται να κινηθεί πτωτικά. Τα πουλερικά παραµένουν το  κυρίαρχο προϊόν, αντιπροσωπεύοντας το 43% του συνόλου της αγοράς, ακολουθούµενα από το βόειο, το χοιρινό και το αρνίσιο κρέας. Το εµπόριο γάλακτος προβλέπεται να αυξηθεί κατά 1,8%, αγγίζοντας τους 69 εκατ. τόνους και οδηγούµενο κυρίως από την αυξανόµενη ζήτηση από την Ασία

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top