Αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ και τίθεται πλαφόν μέχρι 50 ευρώ Reviewed by Momizat on . Αύξηση και πλαφόν στη συμμετοχή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται με υπουργική απόφαση που τίθεται σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα 14-7-2014 και ορίζει νέα κοσ Αύξηση και πλαφόν στη συμμετοχή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται με υπουργική απόφαση που τίθεται σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα 14-7-2014 και ορίζει νέα κοσ Rating: 0

Αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ και τίθεται πλαφόν μέχρι 50 ευρώ

Αύξηση και πλαφόν στη συμμετοχή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται με υπουργική απόφαση που τίθεται σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα 14-7-2014 και ορίζει νέα κοστολόγηση των συνταγών του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τη νέα κοστολόγηση των συνταγών του ΕΟΠΥΥ, καταργείται το ποσοστό συμμετοχής του ΕΟΠΥΥ (50%) επί της διαφοράς από την ασφαλιστική τιμή (όταν η θεραπευτική κατηγορία δεν είχε γενόσημο).

Με τον νέο τρόπο κοστολόγησης, ο ασφαλισμένος, θα πληρώνει την συμμετοχή του και όλη την διαφορά (τιμή λιανικής μείον ασφαλιστική τιμή) μέχρι το ποσό των 50€ .

Το πλαφόν των 50 ευρώ αφορά τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και όχι των υπολοίπων ασφαλιστικών Ταμείων.

Όταν η διαφορά ξεπερνά τα 50€, το επιπλέον ποσό χρεώνεται στο ταμείο.

Πηγή: http://www.onmed.gr/farmako/item/316211-afksanetai-i-symmetoxi-ton-asfalismenon-tou-eopyy-apo-simera-kai-tithetai-plafon-mexri-50-evro#ixzz37YpiAR4i

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top