Πέντε προσφορές στον διαγωνισμό για το δωρεάν WiFi – Όλα τα σημεία (λίστα) Reviewed by Momizat on . Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών στο πλαίσιο του ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για τη σύναψη συμφωνίας-πλαίσιο για το έργο «Ανάπτυ Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών στο πλαίσιο του ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για τη σύναψη συμφωνίας-πλαίσιο για το έργο «Ανάπτυ Rating: 0

Πέντε προσφορές στον διαγωνισμό για το δωρεάν WiFi – Όλα τα σημεία (λίστα)

Πέντε προσφορές στον διαγωνισμό για το δωρεάν WiFi – Όλα τα σημεία (λίστα)

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών στο πλαίσιο του ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για τη σύναψη συμφωνίας-πλαίσιο για το έργο «Ανάπτυξη δημόσιων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο (WiFi hotspots) στην Ελληνική Επικράτεια».

 

Οι προσφορές που υπεβλήθησαν, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, είναι των:

– Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος

– Τελεστω Τεχνολογίες Πληροφορικής Και Επικοινωνιών Ε.Π.Ε.

– Cosmos Business Systems, Συστήματα Πληροφορικής Και Τηλεπικοινωνιών Ανώνυμη Εμπορική Και Βιομηχανική Εταιρία

– Ζτε Ελλάς Τηλεπικοινωνιών Ανώνυμος Εταιρία

– Ιντρακόμ Ανώνυμη Εταιρία Τηλεπικοινωνιακών Λύσεων

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την Πέμπτη 23/10/2014 και ώρα 10:00 π.μ. Μετά την αξιολόγηση των προσφορών που υποβλήθηκαν, οι ανάδοχοι που θα επιλεγούν θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνία-πλαίσιο με τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και εν συνεχεία να συμμετέχουν στις διαδικασίες για τη σύναψη εκτελεστικών συμβάσεων για την υλοποίηση του έργου.
Το έργο αφορά στη δημιουργία περίπου 4.000 περιοχών πρόσβασης / hotspots (ή 14.000 σημεία πρόσβασης / access points) σε όλη την επικράτεια σύμφωνα με τις υποδείξεις των κατά τόπους δημοτικών αρχών. Μέσω του δικτύου που θα εγκατασταθεί, οι πολίτες της χώρας θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες του διαδικτύου, μέσω του κινητού τηλεφώνου τους, του tablet ή του φορητού υπολογιστή τους. Επιπλέον, το έργο προβλέπει και την δυνατότητα προσφοράς ταυτοποιημένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες από τους Δήμους.
Αποτελεί το μεγαλύτερο έργο διεθνώς σε επίπεδο κάλυψης χώρου και τα αποτελέσματα του αναμένεται να αποτελέσουν καλή πρακτική για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι εγκαταστάσεις προβλέπεται ότι θα ξεκινήσουν να λειτουργούν σταδιακά από τις αρχές έως και τα μέσα του επόμενου έτους (2015). Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ και καλύπτεται από το ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση». Στο ποσό περιλαμβάνεται το κόστος προμήθειας και εγκατάστασης εξοπλισμού, του λογισμικού διαχείρισης, των υπηρεσιών εγγύησης και συντήρησης του δικτύου αλλά και το λειτουργικό κόστος έως το τέλος Οκτωβρίου του 2015.
Αποτελεί την 1η φάση ενός ευρύτερου έργου. Κατά τη 2η φάση -που θα ακολουθήσει- θα ενταχθούν στο δίκτυο σημεία ειδικού ενδιαφέροντος και χωροθέτησης μεγάλης έκτασης (π.χ. πάρκα, λιμάνια, αρχαιολογικοί χώροι).
Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» με πόρους του ΕΤΠΑ (ΕΕ).

Τη λίστα με τον κατάλογο στον οποίο θα υπάρξουν σημεία δωρεάν πρόσβασης στο internet την έχει αποκαλύψει το fpress.gr από τον περασμένο Μάρτιο. Τη σχετική λίστα, μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ 

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top