Επανάσταση στην τεχνολογία: Η Κίνα κατασκευάζει το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου Reviewed by Momizat on . Η εκρηκτική άνοδος της κινεζικής οικονομίας οδηγεί την χώρα σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε τομείς που μέχρι σήμερα άνηκαν στην δικαιοδοσία πιο προηγμένων -τουλάχιστο Η εκρηκτική άνοδος της κινεζικής οικονομίας οδηγεί την χώρα σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε τομείς που μέχρι σήμερα άνηκαν στην δικαιοδοσία πιο προηγμένων -τουλάχιστο Rating: 0

Επανάσταση στην τεχνολογία: Η Κίνα κατασκευάζει το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου

Επανάσταση στην τεχνολογία: Η Κίνα κατασκευάζει το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου

Η εκρηκτική άνοδος της κινεζικής οικονομίας οδηγεί την χώρα σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε τομείς που μέχρι σήμερα άνηκαν στην δικαιοδοσία πιο προηγμένων -τουλάχιστον θεωρητικά- χωρών.

Και το νέο ραδιοτηλεσκόπιο FAST που ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Ιούλιο και αναμένεται να τελειώσει μέσα στο 2016 είναι μία ακόμα απόδειξη για το τεράστιο δυναμικό που έχει η κινέζικη οικονομία (και τεχνολογία) αυτή την εποχή.

Όταν θα έχει ολοκληρωθεί, θα είναι το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου. Η διάμετρος του κεντρικού «δίσκου» θα φθάνει τα 500 μέτρα και θα είναι σχεδόν διπλάσιο από το… μόλις 300 μέτρων διαμέτρου Arebico Observatory που βρίσκεται στο Πουέρτο Ρίκο και είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο του κόσμου.

Όπως είναι φυσικό, όσο μεγαλύτερη η διάμετρός του, τόσο πιο ευαίσθητο είναι, έχοντας πλέον την δυνατότητα να πιάνει σήματα από πολύ πιο μακριά ή πολύ πιο χαμηλής έντασης από τα ήδη υπάρχοντα ραδιοτηλεσκόπια σε όλο τον κόσμο.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Nan Rendong, «ένα ραδιοτηλεσκόπιο είναι κάτι σαν ένα πολύ ευαίσθητο «αυτί» που πιάνει σήματα από πολύ μακριά, και τον παραμικρό θόρυβο από τις άκρες του σύμπαντος. Είναι σαν να προσπαθείς ν’ ακούσεις ένα τζιτζίκι μέσα σε μια καταιγίδα».

Περισσότερα:http://www.koolnews.gr/diethni/712443-epanastasi-stin-texnologia-i-kina-kataskeuazei-to-megaluteo-radiotileskopio-ston-kosmo/

 

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top