Ζωικό λίπος αντί για βενζίνη στα κόκκινα λεωφορεία του Λονδίνου Reviewed by Momizat on . Στο Λονδίνο τα διάσημα κόκκινα λεωφορεία θα λειτουργούν από το Μάρτιο του ερχόμενου έτους με καύσιμα από ζωικό λίπος και απόβλητα μαγειρικών ελαίων! Οι εταιρείε Στο Λονδίνο τα διάσημα κόκκινα λεωφορεία θα λειτουργούν από το Μάρτιο του ερχόμενου έτους με καύσιμα από ζωικό λίπος και απόβλητα μαγειρικών ελαίων! Οι εταιρείε Rating: 0

Ζωικό λίπος αντί για βενζίνη στα κόκκινα λεωφορεία του Λονδίνου

Ζωικό λίπος αντί για βενζίνη στα κόκκινα λεωφορεία του Λονδίνου

Στο Λονδίνο τα διάσημα κόκκινα λεωφορεία θα λειτουργούν από το Μάρτιο του ερχόμενου έτους με καύσιμα από ζωικό λίπος και απόβλητα μαγειρικών ελαίων!

Οι εταιρείες λεωφορείων Stagecoach και Metroline έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες με την εταιρεία Argent Energy για την προμήθεια του πράσινου ντίζελ με την ονομασία B20.

Το καθαρότερο καύσιμο παράγεται από την ανάμειξη ντίζελ με ανανεώσιμο βιοντίζελ από παράγοντα αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένων μαγειρικών ελαίων και ζωικού λίπους από την επεξεργασία κρέατος.

Οι αρχές μεταφορών του Λονδίνου ανακοίνωσαν ότι η αλλαγή των καυσίμων θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, έως και κατά 21.000 τόνους ετησίως.

Μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους, περίπου 3.000 από τα 8.900 λεωφορεία της βρετανικής πρωτεύουσας θα τροφοδοτούνται από το καύσιμο μείγματος λίπους αποβλήτων. Πάνω από 600 λεωφορεία έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το καύσιμο Β20 επί δύο μήνες σε δοκιμαστική βάση.

«Ως παγκόσμιος ηγέτης, το Λονδίνο έχει ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στη μείωση των αερίων θερμοκηπίου και την ελαχιστοποίηση της συμβολής στην κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Λονδίνου για το Περιβάλλον, Μάθιου Πέντσαρζ.

«Αυτά τα λεωφορεία αποτελούν μία περήφανη προσθήκη στον ήδη πιο πράσινο στόλο λεωφορείων στον κόσμο, που διαθέτει ήδη υβριδικά, αμιγώς ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα οχήματα», πρόσθεσε.

 

Πηγή:http://www.news.gr/perivallon/exoikonomhsh-energeias/article/249512/zoiko-lipos-anti-gia-venzinh-sta-kokkina-leoforeia.html

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top