Η στέρηση ύπνου οδηγεί σε… ψευδείς ομολογίες Reviewed by Momizat on . Η στέρηση ύπνου αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα να κάνει κάποιος ψευδείς ομολογίες για κάποιο δήθεν έγκλημα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα Η στέρηση ύπνου αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα να κάνει κάποιος ψευδείς ομολογίες για κάποιο δήθεν έγκλημα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα Rating: 0

Η στέρηση ύπνου οδηγεί σε… ψευδείς ομολογίες

Η στέρηση ύπνου οδηγεί σε… ψευδείς ομολογίες

Η στέρηση ύπνου αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα να κάνει κάποιος ψευδείς ομολογίες για κάποιο δήθεν έγκλημα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη χαρακτηρίζεται «ορόσημο», επειδή για πρώτη φορά επιβεβαιώνει επιστημονικά τις σχετικές υποψίες και ανοίγει το δρόμο να αμφισβητηθούν ακόμη και δικαστικές αποφάσεις που έχουν προκύψει μετά από σκληρές ανακριτικές μεθόδους.

‘Ανθρωποι που μένουν άϋπνοι για ένα 24ωρο, έχουν 4,5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να κάνουν ψευδή ομολογία μετά από πίεση. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι «ένας ανησυχητικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων καταδικάζονται για εγκλήματα που δεν διέπραξαν».

Νομικοί θεωρούν πολύ πιθανό ότι η εν λόγω επιστημονική έρευνα θα αξιοποιηθεί μελλοντικά στις αίθουσες των δικαστηρίων. «Πρόκειται πράγματι για ορόσημο», δήλωσε ο Λόρενς Σέρμαν, επικεφαλής του Ινστιτούτου Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, σύμφωνα με το «New Scientist».

 

Περισσότερα

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top