Διατηρήστε τα ρούχα σας σαν καινούργια! Reviewed by Momizat on . Τα ρούχα χρειάζονται και αυτά ειδική φροντίδα και μεταχείριση για να μη παλιώσουν και να διατηρούνται πάντοτε καινούργια και “ζωντανά”! Για να διατηρήσετε τα ρο Τα ρούχα χρειάζονται και αυτά ειδική φροντίδα και μεταχείριση για να μη παλιώσουν και να διατηρούνται πάντοτε καινούργια και “ζωντανά”! Για να διατηρήσετε τα ρο Rating: 0

Διατηρήστε τα ρούχα σας σαν καινούργια!

Διατηρήστε τα ρούχα σας σαν καινούργια!

Τα ρούχα χρειάζονται και αυτά ειδική φροντίδα και μεταχείριση για να μη παλιώσουν και να διατηρούνται πάντοτε καινούργια και “ζωντανά”! Για να διατηρήσετε τα ρούχα σας σαν καινούργια και να μη φαίνεται ότι περνούν τα χρόνια από πάνω τους, εφαρμόστε τα παρακάτω tips και θα τα έχετε πάντα σε φόρμα!

Μην τα στριμώχνετε

Εάν έχετε πολλά ρούχα αποθηκεύστε τα όλα προσεκτικά χωρίς να τα στριμώχνετε όλα μαζί! Τοποθετήστε σε ράφια ή κρεμάστε τα αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους! Έτσι θα παίρνουν τον αέρα που χρειάζονται και επιπλέον δε θα γίνονται κουβάρι!

Αλλάξτε τις κρεμάστρες σας

Πετάξτε τις κρεμάστρες που μπορεί να έχουν χαλάσει για να μη λεκιάσουν ή να μη χαλάσουν τα ρούχα σας. Ειδικά οι μεταλλικές κρεμάστρες μπορεί να σκουριάσουν με το χρόνο! Επίσης προτιμήστε τις ξύλινες και τις χοντρές γιατί διατηρούν τη φόρμα των ρούχων πιο καλά και σταθερά!

Προσοχή στο πλύσιμο

Μην διαχωρίζετε τα ρούχα μόνο ανάλογα με το χρώμα τους όπως για παράδειγμα τα λευκά, μαύρα και χρωματιστά αλλά διαχωρίστε τα και με βάση το ύφασμα και το υλικό τους! Μόλις κάνετε αυτόν το διαχωρισμό επιλέξτε το ειδικό πρόγραμμα για τα ανάλογα υφάσματα στο πλυντήριο και έτσι θα παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους! Επίσης να τα πλένετε από μέσα προς τα έξω δηλαδή να τα γυρνάτε ανάποδα για να τα προστατεύετε ακόμα περισσότερο!

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία

Επίσης είναι σημαντικό να ρυθμίσετε το πλύσιμο των ρούχων να γίνεται σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες γύρω στους 30 βαθμούς καθώς σε αυτές τις θερμοκρασίες δεν ταλαιπωρούνται τα υφάσματα. Φυσικά αυτό ισχύει για τα πιο ευαίσθητα ρούχα και όχι για τα εσώρουχα ή για τις πετσέτες που καθαρίζουν καλύτερα σε πιο υψηλές θερμοκρασίες!

Αποφύγετε το στεγνωτήριο

Μην βάζετε συχνά τα ρούχα στο στεγνωτήριο και επιλέξτε τις ηλιόλουστε ημέρες να τα απλώσετε και να στεγνώσουν έξω γιατί έτσι διατηρούν πιο πολύ το χρώμα και η φόρμα τους!


Αποθήκευση ρούχων

Λίγη λεβάντα και κάποιο προϊόν εναντίον του σκόρου είναι απαραίτητο να τοποθετείται μέσα στα συρτάρια ή στα κουτιά που αποθηκεύετε τα ρούχα σας για πολύ καιρό! Μια ακόμα πολύ καλή λύση αποθήκευσης είναι σακούλες χωρίς αέρα γιατί τα κρατάει ολοκαίνουργια χωρίς καμία απολύτως φθορά!

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top