Ένας Έλληνας δημιουργός υποψήφιος για Oscar Reviewed by Momizat on . Ο Michael Paleodimos διαγωνίζεται στην κατηγορία «Καλύτερη ταινία μικρού μήκους» για την ταινία του, Stutterer Είναι γεγονός πως ο ελληνικός κινηματογράφος έχει Ο Michael Paleodimos διαγωνίζεται στην κατηγορία «Καλύτερη ταινία μικρού μήκους» για την ταινία του, Stutterer Είναι γεγονός πως ο ελληνικός κινηματογράφος έχει Rating: 0

Ένας Έλληνας δημιουργός υποψήφιος για Oscar

Ένας Έλληνας δημιουργός υποψήφιος για Oscar

Ο Michael Paleodimos διαγωνίζεται στην κατηγορία «Καλύτερη ταινία μικρού μήκους» για την ταινία του, Stutterer

Είναι γεγονός πως ο ελληνικός κινηματογράφος έχει πάρει τα πάνω του τα τελευταία χρόνια. Έτσι, το τελευταίο διάστημα έχουμε νιώσει εθνικά υπερήφανοι ουκ ολίγες φορές βλέποντας την επιτυχημένη πορεία αξιόλογων εγχώριων κινηματογραφικών προϊόντων στα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ. Τελευταία τρανά παραδείγματα μετά την επιτυχία του Αστακού, είναι το Suntan και η Μικρή Άρκτος.

Πρόσφατα, μάθαμε ένα ακόμη νέο που μας έκανε να φουσκώσουμε από υπερηφάνεια. Ο λόγος για το Michael Paleodimos, ο οποίος φιγουράρει στη λίστα των υποψηφίων για το Oscar «Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους» για την ταινία του Stutterer. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Έλληνας δημιουργός έχει πολές πιθανότητες να φύγει αγκαλιά με το χρυσό αγαλματίδιο.

Τα γυρίσματα του low budget φιλμ ξεκίνησαν πριν δύο χρόνια όταν ο συνεργάτης του, Benjamin, τού πρότεινε το σενάριο της ταινίας. Ο Paleodimos ενθουσιάστηκε κι έπιασε γρήγορα δουλειά με αποτέλεσμα φέτος η ταινία να τιμάται με μια υποψηφιότητα στα βραβεία Oscar.

Η ταινία πραγματεύεται και αναδεικνύει δύο θέματα άκρως επίκαιρα: τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον κοινωνικό ρατσισμό που βιώνουν άτομα με αναπηρία. Πώς εμπλέκονται αυτά τα δύο; Μέσα από τη σχέση ενός τραυλού και μιας κωφής, που ερωτεύονται μέσω των social media.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στον Paleodimos να φύγει με το θείο Oscar στα χέρια του!

 

© 2010-2017 Powered By Indrama.gr team

Scroll to top