Το καλοκαίρι είναι εδώ και, με το πέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ξεκινούν οι προβολές θερινού σινεμά, στην αυλή του κτηρίου «Κυριάκος Δοματζόγλου».
Φέτος η Οικολογική Κίνηση Δράμας γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της και το πρώτο μέρος των προβολών μας περιλαμβάνει ένα μικρό αφιέρωμα σε ταινίες που πρωτοείδαμε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1987, δηλαδή 30 χρόνια πριν.
Τη χρονιά εκείνη παρουσιάστηκαν πολλές αξιόλογες παραγωγές, από τις οποίες επιλέγουμε ταινίες με νοσταλγική διάθεση -κάθε επιστροφή στο παρελθόν εμπεριέχει το στοιχείο της νοσταλγίας-, όπως το «Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού» του Νόρμαν Τζούισον και το «Μέρες ραδιοφώνου» του Γούντι Άλεν, αλλά και βραβευμένες ταινίες με έντονο άρωμα… επικαιρότητας, όπως το «Wall Street» του Όλιβερ Στόουν και «Οι αδιάφθοροι» του Μπράιαν ντε Πάλμα.
Ξεκινάμε, λοιπόν, την Τρίτη, 20 Ιουνίου, (σε περίπτωση βροχής η προβολή θα γίνει την Τετάρτη, 21 Ιουνίου) με την ταινία:
Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού trailer
(MOONSTRUCK) 1987
Σκηνοθέτης: Νόρμαν Τζούισον
Βραβεία: Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου – Σερ
Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου – Ολυμπία Δουγκάκη
Όσκαρ καλύτερου σεναρίου – Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ
Παίζουν επίσης: Νίκολας Κέιτζ, Βίνσεντ Γκαρντένια, Ντάνι Αϊέλο…
Διάρκεια: 102΄
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 21:30 ΑΚΡΙΒΩΣ
Δ. Λ. Κ.








