CLLDLEADER ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ
Ξεκίνησανοι αυτοψίες και οι έλεγχοι ενόψει πληρωμών
Χθες,20 Οκτωβρίου 2020, ξεκίνησαν στοχευμένες αυτοψίεςαπό τις αρμόδιες Επιτροπές Παρακολούθησης Πράξεων (Ε.Π.Π.) της Ομάδας Τοπικής ΔράσηςΑναπτυξιακή Δράμας ΑΕ στα πλαίσια ελέγχου της προόδου των έργων δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα και με στόχο την προετοιμασία των πρώτων πληρωμών.
Τα στελέχη της Αναπτυξιακής, συνοδευόμενα από τον Διευθυντή ξεκίνησαν από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Προσοτσάνηςτο οποίο ολοκλήρωσε την υλοποίηση του έργου του. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 26.000 ευρώ αφορά στην προμήθεια 30 στολών (παντελόνι, σακάκι, πουκάμισο ζώνη και πηλήκιο με τα κατάλληλα ρέλια και λογότυπα) και 31 μουσικών οργάνων που εξυπηρετούν τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ και πραγματώνουν ένα όραμα αρκετών ετών.
Στη συνέχεια ακολούθησαν αυτοψίες σε δύο έργα ιδιωτικού χαρακτήρα,οι δικαιούχοι των οποίων παρόλο που δεν έχουν ακόμη υπογράψει τις ανάλογες συμβάσεις, έχουν νομίμως, όπως προβλέπεται άλλωστε από το οικείο θεσμικό πλαίσιο, ξεκινήσει την υλοποίηση των έργων τους.
Η πρώτη αυτοψία πραγματοποιήθηκε στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων“TοΣπίτι Συντροφιάς”που το ενταγμένο σήμερα έργο αφορά την κτιριακή επέκταση και την προμήθεια εξοπλισμού, συνολικού εγκεκριμένουπροϋπολογισμού433.805,86 ευρώ. ΗΜονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι επένδυση γνώριμη από παλιά στην Αναπτυξιακή αφού η μονάδα θεμελιώθηκε, ολοκληρώθηκεκαι ξεκίνησε τη λειτουργεία τηςμε χρηματοδότηση μέσω του Leader+ με θεμελίωση τον Ιανουάριο του 2006και ολοκλήρωση τον Φεβρουάριο του 2009.
Η δεύτερη αυτοψία πραγματοποιήθηκε στον Παραγωγικό Συνεταιρισμό Γυναικών Κοκκινογείων που είναι και ο πολυνίκης του θεσμού.Είναι η τέταρτη επένδυση που πραγματοποιεί με χρηματοδότηση από το πρόγραμμαLeader.Ηεπένδυση θεμελιώθηκε με το LeaderII, επεκτάθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε περαιτέρωμε το Leader+, εκσυγχρονίσθηκε με τον Άξονα 4 – προσέγγισηleaderκαι τώρα επεκτείνεται κτιριακά και προμηθεύεται εξοπλισμό με τη βοήθεια από τοσημερινό Τοπικό Πρόγραμμα CLLDleader.
Αυτονόητο είναι ότι στόχο των επιτόπιων ελέγχων αποτελεί αφενός η εμψύχωση των επενδυτών με την επιτόπια λύση προβλημάτων αν υπάρχουνκαι αφετέρου ο έλεγχος και η συμφωνία πρότασηςκαι υλοποίησης ώστε οι πληρωμές να ακολουθήσουν χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα.
Το προσεχές διάστημα οιαυτοψίες από τις Επιτροπές Παρακολούθησης Πράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού χαρακτήρα θα είναι συνεχείς. Η συχνή παρουσία της ΟΤΔ Αναπτυξιακή Δράμας ΑΕ είναι παράγοντας ομαλής,χωρίς προβλήματα και γρήγορης υλοποίησης του τοπικού προγράμματος γεγονός που εξηγεί τη διαχρονικά εξαιρετική θέση του νομού Δράμας στην κατάταξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που προΐσταται του Leaderκαι στις 4 προγραμματικές περιόδους από το 1996 μέχρι σήμερα.










