Το μέλλον τους ανήκει…
Παρά την ήττα, θετικά μηνύματα με την απόδοση τους άφησαν οι νεαροί χειροσφαιριστές του Α.Ο. Προσοτσάνης, που πάλεψαν απέναντι σε έναν κατά πολύ πιο έμπειρο αντίπαλο τον Α.Σ. Αλέξανδρο Αξιούπολης. Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Προσοτσάνης «Γεώργιος Μακρής», απόλαυσαν έναν όμορφο αγώνα με συναρπαστικές στιγμές και στο τέλος χειροκρότησαν νικητές και ηττημένους.
Δυνατά ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο ομάδες και συμβάδιζαν στα τέρματα, με τους φιλοξενούμενους να αποκτούν μια διαφορά που στο 17΄ λεπτό ήταν 7-12, με ένα σερί όμως των νεαρών παικτών του Α.Ο. Προσοτσάνης τα τέρματα στο 23΄ λεπτό διαμορφώθηκαν στο 13-12,. Μέχρι το 27΄ λεπτό οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες, όμως ήρθε ένα ξέσπασμα από την πλευρά της Αξιούπολης και το ημίχρονο έκλεισε 15-19.
Στην επανάληψη η εμπειρία υπερίσχυσε του ενθουσιασμού και ο Αλέξανδρος Αξιούπολης κατάφερε να μεγαλώσει την διαφορά, καθώς από την πλευρά του ΑΟΠ χάθηκαν μερικά εύκολα σουτ. Με το σφύριγμα της γραμματείς για το τέλος του αγώνα διαμορφώθηκε και η μεγαλύτερη διαφορά, των ένδεκα τερμάτων, με τελικό αποτέλεσμα 32-43.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους νεαρούς χειροσφαιριστές του Αθλητικού Ομίλου Προσοτσάνης (παίδες στην πλειοψηφία τους), που αγώνα με αγώνα γίνονται περισσότερο ανταγωνιστικοί απέναντι σε αθλητές με μεγαλύτερη εμπειρία από αυτούς.
Α.Ο. Προσοτσάνης (Δρανόβαλης Π): Παπάζογλου Ελ., Βουρτσάκης Θ., Δρανόβαλης Αι. 3, Κινατζίδης Χ. 2, Παράσχου Αν. 8, Χατζής Ι.5, Τσεπενέκης Π. 3, Κοτζαπαναγιώτης Δ. 1, Ζιώγας Δ. 4, Σαββίδης Χ. , Καλαϊτσίδης Η.2, Κιουρκτσής Αθ. , Γελκοβάνης Αθ.1, Φωτακίδης Ι. 3.
Α.Σ. Αλέξανδρος Αξιούπολης: Shkalla M. 2, Hajdinolit D. 2, Κουζέλης Δ. 3, Αριστείδου Θ., Πασατάς Ν. 2, Παλαιστής Γ. 5, Μάρτσης Α., Καλαϊτζής Γ.10, Παναγιωτίδης Ευ. 13, Παπαρήγας Ρ. 2, Παπαρήγας Αν.4.
Διαιτητές: Στυλιανίδου-Ηλιάδης.
Επιβλητική νίκη, εδραίωση στην πρώτη θέση.
Επιβλητική νίκη επί των Ακριτών Κ. Νευροκοπίου, πέτυχε η γυναικεία ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Προσοτσάνης, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στην Προσοτσάνη, για τον τέταρτο όμιλο της Α2 Γυναικών Ελλάδος, παρουσία 200 φιλάθλων και των δύο ομάδων. Νίκη εδραίωση στην πρώτη θέση του ομίλου που οδηγεί στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α1 Γυναικών Ελλάδος.
Αξιοποιώντας στο έπακρο το γρήγορο παιχνίδι της, η ομάδα του ΑΟΠ μπήκε μπροστά στα τέρματα και απέκτησε από τα πρώτα λεπτά διαφορά που της έδωσε το δικαίωμα να είναι πιο ήρεμη στο παιχνίδι της. Το ημίχρονο έκλεισε με την διαφορά να είναι στα 9 τέρματα, 17-8.
Παρόλο τις πολλές αλλαγές και την χρησιμοποίηση όλων των αθλητριών του από τους δύο προπονητές της ομάδας (Κιάκος-Δρανόβαλης), ο ΑΟΠ διατήρησε τον ίδιο ρυθμό και αύξησε την διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι αθλήτριες των Ακριτών δεν μπορούσαν να τις ακολουθήσουν στο γρήγορο παιχνίδι. Τελικό αποτέλεσμα 35-17.
Α.Ο. Προσοτσάνης (Κιάκος Γ.): Στουγιαννίδου Χ. 11, Πολίτη Αι., Σμυρλή Μ. 4, Τόσκα Χρ.3, Λαζαρίδου Μ.3, Παύλου Μ. 3, Παπαδοπούλου Σ.1, Παπαδοπούλου Αν.1, Πέγιογλου Ι.3, Λάλα Ε.1, Καραπιπέρη Χρ., Κεπεσίδου Μ., Κελετζή Π., Αθανασιάδου Π.5.
Ακρίτες Νευροκοπίου: Αμβροσιάδου Ε.1, Ελευθεριάδου Ευ.3, Κοπανέλου Δ. Παπαδοπούλου Μ., Αγαπίδου Στ., Αμβροσιάδου Δ. 4, Κεσοπούλου Λ. 3, Σαρνταρίδου Μ. 1, Σέγκου Δ.1, Λαζαρίδου Ν. Σωτηροπούλου Σ.2, Ελευθεριάδου Ι. 2.
Διαιτητές: Σαπανίδης-Παρασκευούδης
Στο άλλον αγώνα του ομίλου, Ολυμπιακή Ακαδημία Δράμας- Πανσερραϊκός 22-30
Βαθμολογία Α2 Γυναικών 4ος Όμιλος:
1. Α.Ο. Προσοτσάνης 10 (σε 5 αγώνες)
2. Α.Σ. Κύκλωπες 5 (σε 4 αγώνες)
3. Ακρίτες Νευροκοπίου 5 (σε 5 αγώνες)
4. Πανσερραϊκός 4 (σε 5 αγώνες)
5.Ολυμπιακή Ακαδημία 0 (σε 5 αγώνες)










