Για τη διοίκηση και λειτουργία των ΟΤΑ, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, απαιτούνται χειρισμοί πολύ πιο σύνθετοι από αυτούς που ορισμένοι αντιλαμβάνονται.
Σε μια εποχή όπου υπηρεσίες των Δήμων καταργούνται χωρίς διάλογο, οι υπάλληλοί τους απολύονται ή τίθενται σε διαθεσιμότητα, παράλληλα συζητείται η εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων, ενώ απαιτείται η αξιολόγηση των δομών των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων, ορισμένοι θεωρούν ότι κυρίαρχο ζήτημα για την Αυτοδιοίκηση είναι οι κρίσεις προϊσταμένων και μάλιστα χωρίς ακόμη να έχουν τεθεί σε ισχύ οι νέες διατάξεις.
Ο Δήμος Δράμας λειτουργεί στο πλαίσιο των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης και εν προκειμένω της ΚΕΔΕ, η οποία συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 28 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Κυρίαρχα ζητήματα, εκτός από τα οικονομικά, είναι αυτά της αναδιάρθρωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκηση, της στελέχωσης και των καταργήσεων υπηρεσιών, που θα απασχολήσουν τη Γενική Συνέλευση και θα παρθούν αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή σέβεται τα δικαιώματα των εργαζομένων του Δήμου και συνεργάζεται καθημερινά με το Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων επιλύοντας από κοινού τα όποια προβλήματα ανακύπτουν. Επίσης η σημερινή Δημοτική Αρχή διατήρησε όλους τους προϊσταμένους που προϋπήρχαν, χωρίς να αντικαταστήσει ούτε ένα και τοποθέτησε αναπληρωτές σε κενές θέσεις τηρώντας απόλυτα τη νομιμότητα.
Είναι λυπηρό, αλλά και προσβλητικό προς τους συναδέλφους τους, υπάλληλοι άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης, κρυπτόμενοι πίσω από δελτία δημοτικής παράταξης που βρίσκεται εκτός Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα και προβάλλοντας καιροσκοπικές και ενδεχομένως προσωπικές απόψεις, να χαρακτηρίζουν όλους τους αναπληρωτές προϊσταμένους του Δ. Δράμας ως ΄΄εξυπηρετούμενους΄΄ στη λογική «της ευνοιοκρατίας, της εξυπηρέτησης ημετέρων και της απουσίας κάθε αξιολογικού κριτηρίου».
Ας αποφασίσουν επιτέλους με ποια ιδιότητα θα εκφέρουν τον δημόσιο λόγο και ποιον υπηρετούν : την Αυτοδιοίκηση, τον Συνδικαλισμό, το Κόμμα ή τον εαυτό τους.
Όσον αφορά τις δημοτικές παρατάξεις που βιάζονται να υιοθετούν οτιδήποτε, αγνοώντας το πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα τους συμβουλεύαμε να μην κοιτούν μόνο το δέντρο, αλλά και το δάσος. Τέλος, πριν αναφερθούν δημόσια σε ζητήματα που αφορούν εργαζομένους του Δήμου Δράμας, καλό θα είναι να ενημερώνουν τουλάχιστον τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων του Ν. Δράμας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ








