Συναντήθηκαν την Δευτέρα 16/12/2013 στα γραφεία της Οικολογικής Κίνησης Δράμας η Οικολογική Κίνηση Δράμας, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το εργατικό κέντρο Δράμας, σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων της ΔΕΥΑΔ, ΙΚΑ ΑΜΘ, δημοτικών υπαλλήλων Δράμας, υπαλλήλων περιφερειακής ενότητας Δράμας, και ο Σύλλογος Μηχανικών δημοσίων έργων και αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν ένα έντυπο για συλλογή υπογραφών που θα συνοδεύεται από το παρακάτω κείμενο.
ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ και ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
Παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό είναι δημόσια αγαθά, ανήκουν σε όλους και πρέπει να τα διαχειριζόμαστε με δημόσιο τρόπο.
Η ιδιωτικοποίηση του νερού, όπου αυτή έχει γίνει, οδήγησε σε υπερβολική αύξηση της τιμής του νερού, έγινε αιτία να αποκλειστούν από την υδροδότηση πολλοί άνθρωποι σε απομακρυσμένες περιοχές, χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά να μείνουν χωρίς νερό, να απαξιωθούν τα δίκτυα γιατί δεν γίνονταν νέες επενδύσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις προκλήθηκαν ακόμη και επιδημίες. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, ανήκει σε όλους μας, δεν εκχωρείται, δεν πουλιέται, δεν νοικιάζεται.
Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε οι εταιρίες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ αλλά και όποιες άλλες δημοτικές εταιρίες ύδρευσης-αποχέτευσης, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η ΔΕΥΑ Δράμας να παραμείνουν κάτω από το δημόσιο έλεγχο και διαχείριση, με αμετάβλητο το νομικό καθεστώς που εξασφαλίζει την αυτοτελή τους λειτουργία. Εκφράζουμε δημόσια τη βούλησή μας να αντισταθούμε με κάθε νόμιμο μέσο και συλλογικές διαμαρτυρίες σε περίπτωση που δεν εισακουστούμε.
Για την Οικολογική κίνηση Δράμας
Νταγλής Σταύρος






