Ακάλυπτοι θα παραμείνουν από σήμερα όσοι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ επισκεφθούν ιδιωτική κλινική που θα βρίσκεται σε επίσχεση δήλωσε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
«Είναι φανερό, ότι με αυτόν τον προϋπολογισμό και με ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων για νοσήλια από το 2007, σχεδόν το σύνολο των κλινικών θα οδηγηθεί σε διακοπή εργασιών με προφανείς συνέπειες για τους ασθενείς αλλά και τους εργαζόμενους του κλάδου» αναφέρει η ΠΕΙΚ και ζητεί συγνώμη από τους ασθενείς για την επικείμενη ταλαιπωρία.
Σύμφωνα λοιπόν με τις δηλώσεις του υπουργού στα parapolitika fm, οι κλινικές που θα κάνουν επίσχεση υπηρεσιών από αύριο, θα λήγει αυτόματα η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό σημαίνει ότι όσοι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ επισκεφθούν από αύριο και στο εξής κλινικές που βρίσκονται σε επίσχεση, τα χρήματα που θα πληρώσουν δεν θα είναι σε θέση πλεόν να τα διεκδικήσουν από τον οργανισμό όπως προβλεπόταν μέχρι πρότινος.




