Ξεχωρίζουν Γ.Σ. Προσοτσάνης – Κεραυνός Μοναστηρακίου
και Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου – Άρης Φωτολίβους
Εμβόλιμη αγωνιστική έχουμε σήμερα στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας του νομού μας.
Ο λόγος που οι ομάδες καλούνται Μεγάλη Τετάρτη να παίξουν αγωνιστική, αλλά και να έχουμε άλλη μια εμβόλιμη αγωνιστική είναι για να βγει άμεσα ο πρωταθλητής Δράμας που στη συνέχεια θα παίξει μπαράζ με τους πρωταθλητές Καβάλας, Σερρών και Θεσσαλονίκης για το ένα εισιτήριο ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 25 Απριλίου.
Το ενδιαφέρον σε Προσοτσάνη και Ξηροπόταμο
Σε δύο γήπεδα επικεντρώνεται σήμερα για την 27η αγωνιστική το ενδιαφέρον στην μεγάλη μας κατηγορία.
Η πρωτοπόρος Προσοτσάνη στα 4 ματς που απομένουν ψάχνει 3 νίκες για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου, θέλει σήμερα να εκμεταλλευτεί την πανίσχυρη έδρα της και να κάνει την μια απ’ αυτές.
Η Προσοτσάνη που έχει σε 13 αγώνες, 11 νίκες και 2 ισοπαλίες μέσα στην έδρα της και φιλοξενεί τον Κεραυνό Μοναστηρακίου που με 29 βαθμούς είναι στην 13η θέση και ψάχνει παντού βαθμούς σωτηρίας.
Θυμίζουμε ότι στο ματς του πρώτου γύρου η Προσοτσάνη είχε κερδίσει μέσα στο Μοναστηράκι με σκορ 2-3.
Νίκη οξυγόνο ψάχνει ο Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου που μετά την ήττα στον Καλό Αγρό παρέμεινε καθηλωμένος στους 24 βαθμούς και την 14η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στον υποβιβασμό.
Ο Ξηροπόταμος φιλοξενεί σήμερα στις 17:00 τον κυπελλούχο Δράμας Άρη Φωτολίβους με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης μια και τα περιθώρια έχουν στενέψει.
Χωρίς άγχος το Φωτολίβος που στο ματς του πρώτου γύρου είχε κερδίσει με σκορ 1-0 τον Ξηροπόταμο.
Αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις
Η 27η αγωνιστική σήμερα στις 17:00 έχει πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.
Η Πετρούσα που περιμένει στραβοπάτημα της Προσοτσάνης λογικά θα έχει εύκολο έργο στην έδρα της με την ουραγό Φτελιά, ενώ φαβορί είναι και το Νευροκόπι στο εκτός έδρας ματς στη Νέα Αμισό.
Βαθμούς μαθηματικής εξασφάλισης της παραμονής ψάχνουν Ελπίδα Καλού Αγρού και Α.Ε. Κυργίων που έκαναν το χρέος τους και με το παραπάνω το Σάββατο που νίκησαν Ξηροπόταμο και Χωριστή αντίστοιχα.
Ο Καλός Αγρός σήμερα παίζει στο δημοτικό στάδιο με αντίπαλο τον Πανδραμαϊκό και τα Κύργια στο γειτονικό ντέρμπι με αντίπαλο το Δοξάτο.
Παιχνίδια χωρίς άγχος καθαρά για τα γόητρο έχουμε στην Χωριστή με τον τοπικό Ορφέα να φιλοξενεί το Καλαμπάκι και στον Άγιο Αθανάσιο με τον Μέγα Αλέξανδρο να φιλοξενεί τον Εθνικό Αστέρα Καλλιφύτου.
Πιο αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα όλα τα ματς σήμερα στις 17:00:
Γ.Σ. Προσοτσάνης – Κεραυνός Μοναστηρακίου
ΠΑΟΠ Νέας Αμισού – Ακρίτας Κάτω Νευροκοπίου
Μέγας Αλέξ. Αγ. Αθανασίου – Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου
Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου – Άρης Φωτολίβους
Ορφέας Χωριστής – Α.Ε. Καλαμπακίου
Α.Ο. Πανδραμαϊκός – Ελπίδα Καλού Αγρού
Φίλιπποι Δοξάτου – Α.Ε. Κυργίων
Δόξα Πετρούσας – Άρης Φτελιάς
Να θυμηθούμε και την ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ μετά από 26 αγώνες:
Γ.Σ. Προσοτσάνης 58
Δόξα Πετρούσας 55
Ακρίτας Κάτω Νευροκοπίου 54
Α.Ε. Καλαμπακίου 46
Ορφέας Χωριστής 43
Φίλιπποι Δοξάτου 41
Α.Ο. Πανδραμαϊκός 40
Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου 39
Άρης Φωτολίβους 38
Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου 33
Α.Ε. Κυργίων 33
Ελπίδα Καλού Αγρού 32
Κεραυνός Μοναστηρακίου 29
Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου 24
ΠΑΟΠ Νέας Αμισού 8
Άρης Φτελιάς 6
ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ






