Με νίκη η δραμινή ομάδα μπαίνει σίγουρα στα πλέιοφ
Ένα παιχνίδι πρόκληση έχει μπροστά του σήμερα ο ΚΑΟ Δράμας American Genetics.
Η δραμινή ομάδα φιλοξενεί στις 17:00 για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου την πολύ δυνατή και φιλόδοξη φέτος ΑΕΚ με μοναδικό στόχο και σκοπό την νίκη και τους 2 βαθμούς που ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα δώσουν στον ΚΑΟΔ το εισιτήριο για την 8η θέση και τα πλέιοφ του πρωταθλήματος.

Μεγάλο το κίνητρο για την ομάδα μας, στην πανίσχυρη έδρα Δημήτριος Κραχτίδη και με την βοήθεια των φιλάθλων να κερδίσει τον αγώνα και να δώσει συνέχεια στη χρονιά υποδεχόμενη σ΄ ένα ματς γιορτή στα πλέιοφ στη συνέχεια τον πρώτο της κανονικής περιόδου Ολυμπιακό.
Από την άλλη μεριά κίνητρο μεγάλο έχει και η ΑΕΚ που προέρχεται από την κακή εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ.
Αυτή την στιγμή η ΑΕΚ είναι 5η, με συνδυασμό αποτελεσμάτων όμως και πιο συγκεκριμένα νίκη του Ρεθύμνου στην έδρα του επί του Άρη Θεσσαλονίκης και δικής της νίκης, μπαίνει 4αδα όπου είναι και ο βασικός της στόχος.
Περιμένουμε λοιπόν ένα πολύ καλό παιχνίδι σε γεμάτο γήπεδο και με αρκετούς φίλους της ΑΕΚ από τον τοπικό σύνδεσμο Δράμας με την ευχή να κυλήσουν όλα ομαλά σε αθλητικά πλαίσια.
Τέλος να σημειώσουμε ότι ο ΚΑΟΔ μπορεί να βγει 8ος ακόμη και σε περίπτωση ήττας, αρκεί την ίδια ώρα ο Κόροιβος Αμαλιάδας να χάσει στο γήπεδο του από τον πολύ φορμαρισμένο αλλά ουσιαστικά αδιάφορο βαθμολογικά 7ο της βαθμολογίας Κολοσσό Ρόδου.

Κώστας Μέξας: Απόλυτα δίκαιη νίκη του Κολοσσού
Ο ΚΑΟ Δράμας έχασε την Τετάρτη με σκορ 84-80 στην Ρόδο από τον Κολοσσό, σ’ ένα ματς όπου η ομάδα μας ουσιαστικά πλήρωσε την κακή απόδοση του πρώτου μέρους όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ με 49-32.
Απόλυτα δίκαιη χαρακτήρισε την νίκη της ομάδας της Ρόδου ο προπονητής της ομάδας μας Κώστας Μέξας που δήλωσε μετά το τέλος του ματς:
“Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα, η οποία παίζει με σωστό τρόπο το μπάσκετ.
Γι’ αυτό, θα έπρεπε να ήμασταν συγκεντρωμένοι και δυνατοί για 40 λεπτά.
Δυστυχώς, εμείς στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ήταν καλός ο Κολοσσός.
Ήταν ένας εκπληκτικός Ουότερς που έδωσε ρυθμό και αυτοπεποίθηση στην υπόλοιπη ομάδα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκαμε περισσότερο στο πνεύμα του αγώνα αμυντικά και επιθετικά. Φτάσαμε κοντά στο σκορ, αλλά οι επιλογές μας δεν ήταν οι κατάλληλες και έτσι ήταν απόλυτα δίκαιη η νίκη του Κολοσσού.
Εμείς δεν αξίζαμε να πάρουμε τη νίκη σήμερα.

Δεν είχαμε καθαρό μυαλό ή μπορεί να μην είχαμε και κίνητρο.
Αν συμβαίνει το δεύτερο, τότε η ευθύνη είναι δική μου.
Έχουμε ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ και αν αξίζουμε να μπούμε στα πλέι οφ, τότε θα μπούμε, αν δεν αξίζουμε, τότε όχι. Είναι δίκαιο το άθλημα. Συγχαρητήρια στον κόουτς για τις εμφανίσεις του Κολοσσού, γιατί είναι πανάξια εκεί που είναι και επίσης θα ήθελα να ευχηθώ καλή συνέχεια”.
Λυκογιάννης: Το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στους παίκτες
Ο τεχνικός των Ροδίων, Άρης Λυκογιάννης ιδάιτερα ικανοποιημένος από την νίκη της ομάδας του τόνισε μετά το τέλος του αγώνα:
“Ήταν ένας σημαντικός αγώνας για εμάς γιατί ήταν ο τελευταίος εντός έδρας, για την κανονική περίοδο, απέναντι σε μία καλή ομάδα.
Ήταν ένα ματς για το οποίο ασχοληθήκαμε αρκετά και θέλαμε τη νίκη μπροστά στον κόσμο, ώστε να κατοχυρώσουμε την έβδομη θέση.
Για 30 λεπτά ήμασταν καλοί. Από ‘κει και πέρα, χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ και κάναμε πολλά αδικαιολόγητα λάθη.
Αλλά, νομίζω ότι είναι δύσκολο σε μία σεζόν που έχει κυριολεκτικά… ξεχειλώσει, να κρατάς σε εγρήγορση τους παίκτες σου και να τους δίνεις συνέχεια κίνητρα.
Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Έχουμε ένα ματς και θα δούμε τις πιθανότητές μας για την έκτη θέση.
Καλή συνέχεια στον κόουτς και στην ομάδα.
Το είχα πει και στον πρώτο γύρο, ότι ο ΚΑΟΔ δεν θα είχε πρόβλημα”.
Οι Χάγκινς και Ουότερς αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και ο Έλληνας τεχνικός αναλύοντας την κατάσταση τους δήλωσε πως:
“Του Ουότερς είναι πιο σοβαρός ο τραυματισμός, γιατί έχει ένα τράβηγμα στην πλάτη.
Θα δούμε την κατάστασή του.
Του Χάγκινς είναι πιο επιπόλαιος γιατί είναι από χτύπημα. Έχουμε και το πρόβλημα του Μανωλόπουλου, ο οποίος έχει έναν μυϊκό σπασμό στη μέση, με αποτέλεσμα να μην προπονηθεί όλη την εβδομάδα και να κάνει ένεση σήμερα για να είναι στο ζέσταμα.
Είναι φυσιολογικά αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο, γιατί η ομάδα έχει κουραστεί και έχει πάει πάνω από τις δυνατότητές της. Όμως, είμαστε όλοι εδώ μέχρι το τέλος”.
Οι παίκτες αφιέρωσαν τη νίκη στον προπονητή τους με τον ίδιο να υποστηρίζει πως
“Το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στους παίκτες.
Ο Λυκογιάννης αυτός ήταν και αυτές τις απόψεις είχε για το μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια και δεν άλλαξε όταν ήρθε στον Κολοσσό.
Όλες οι επιτυχίες που έχουν γίνει, έγιναν γιατί οι παίκτες στήριξαν αυτή τη συγκεκριμένη δουλειά.
Φέτος, δούλεψα με παιδιά που είχαν τρομερή διάθεση να ακούσουν, δεν αμφισβητούσαν και δεν είχαν δεύτερες σκέψεις. Και είχαν έναν στόχο, τον Κολοσσό.
Αυτοί κάνουν έναν προπονητή να φαίνεται καλός ή κακός”.
Όλα τα σενάρια για τα πλέιοφ της τελευταίας
αγωνιστικής
Πάμε να δούμε όμως το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής αύριο, την βαθμολογία μετά από 25 αγώνες για όλες τις ομάδες και στη συνέχεια τα σενάρια για τα πλέιοφ.
Θεωρούμε δεδομένο ότι θα χάσει ο Απόλλων Πατρών στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, οπότε σίγουρα δεν μπαίνει στα πλέιοφ η ομάδα της Πάτρας.
Από εκεί και πέρα αν η ομάδα μας ο ΚΑΟΔ κερδίσει δεν περιμένει κανένα αποτέλεσμα και είναι 8ος.
Αν όμως χάσει και την ίδια ώρα κερδίσει ο Κόροιβος στην έδρα του τον Κολοσσό Ρόδου, τότε 8ος είναι ο Κόροιβος και ο ΚΑΟ Δράμας μένει εκτός 9ος.
Το κακό για τον ΚΑΟΔ είναι ότι ο Κολοσσός έχει πολλούς τραυματισμούς μετά το μεταξύ μας παιχνίδι και είναι αδιάφορος βαθμολογικά μια και είτε κερδίσει είτε χάσει στην Αμαλιάδα είναι 7ος.
Αντίθετα ο αντίπαλος μας η ΑΕΚ έχει ενδιαφέρον μια και με νίκη μπορεί να τερματίσει 4η, ενώ αν χάσει μπορεί να βρεθεί ακόμη και 6η!!
Το ματς που την ενδιαφέρει είναι το Ρέθυμνο – ΑΡΗΣ που παίζει την ίδια ώρα με το ματς του ΚΑΟΔ.
Αν για παράδειγμα ο Άρης κερδίσει, η ΑΕΚ χάσει ή κερδίσει τον ΚΑΟΔ είναι 5η, βέβαια τα ματς γίνονται ακριβώς την ίδια ώρα οπότε η ΑΕΚ δεν είναι αδιάφορη.
Υπάρχει και το σενάριο, να νικήσει το Ρέθυμνο με περισσότερους από 6 πόντους που έχασε στον πρώτο γύρο από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και να χάσει η ΑΕΚ από τον ΚΑΟΔ.
Σ’ αυτή την περίπτωση το Ρέθυμνο θα είναι 4ο, ο Άρης 5ος και η ΑΕΚ 6η.
Απλά να το πούμε τον ΚΑΟΔ δεν τον βόλεψε καθόλου το γεγονός ότι την Τετάρτη η ΑΕΚ έχασε από τον ΠΑΟΚ γιατί τώρα και για τον αντίπαλο μας η νίκη αποτελεί μονόδρομο για να έχει πολλές ελπίδες 4αδας.

Πρόγραμμα και βαθμολογία
Σάββατο 09/05
17:00 ΠΑΟΚ –Τρίκαλα
17:00 Πανιώνιος – Νέα Κηφισιά
17:00 Ρέθυμνο – Αρης
17:00 Κόροιβος – Κολοσσός
17:00 ΚΑΟΔ – ΑΕΚ
19:00 Ολυμπιακός – Πανελευσινιακός
Κυριακή 10/05
16:45 Παναθηναϊκός – Απόλλωνας
Βαθμολογία
1. Ολυμπιακός 49
2. Παναθηναϊκός 47
3. ΠΑΟΚ 43
4. Αρης 40
5. ΑΕΚ 39
6. Ρέθυμνο 39
7. Κολοσσός 38
8. ΚΑΟΔ 35
9. Κόροιβος 35
10. Απόλλωνας Πάτρας 35
11. Νέα Κηφισιά 33
12. Τρίκαλα 33
13. Πανελευσινιακός 31
14. Πανιώνιος 28








