Γιώργος Περσιανλής: Πρέπει να βελτιωθούμε αρκετά σε οργανωτικά θέματα
Βασικός στόχος μιας νεοφώτιστης ομάδας στο πρωτάθλημα που συμμετέχει είναι η παραμονή στην κατηγορία.
Με αυτό το δεδομένο μπήκε στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας φέτος η ομάδα της Ελπίδας Καλού Αγρού που την προηγούμενη χρονιά είχε πάρει το πρωτάθλημα στη Β’ κατηγορία.
Έστω και δύσκολα, ο στόχος επιτεύχθηκε και η χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί για την Ελπίδα πετυχημένη.
Τερμάτισε στην 14η θέση της βαθμολογίας με 34 βαθμούς έχοντας συνολικά 9 νίκες, 7 ισοπαλίες και 14 ήττες με τέρματα 43-52.
Εντός έδρας ο Καλός Αγρός είχε 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες με τέρματα 30-21, ενώ εκτός έδρας που παρουσίασε και μεγάλες αδυναμίες η ομάδα είχε μόλις 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 9 ήττες με τέρματα 13-31.
Με τα δεδομένα που είχαμε στη χρονιά η επιτυχία του Καλού Αγρού ήταν πολύ σημαντική.
Μπορεί στη βαθμολογία να φαίνεται ότι ο στόχος επιτεύχθηκε δύσκολα με 34 βαθμούς, μια και το Μοναστηράκι που υποβιβάστηκε είχε 33 βαθμούς, η παραμονή όμως είχε εξασφαλιστεί τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε και ο Καλός Αγρός σταθερά σε όλο το πρωτάθλημα ήταν μακριά από την τελευταία επικίνδυνη τριάδα που οδηγούσε στον υποβιβασμό.
Το έμψυχο δυναμικό που στηρίχθηκε η ομάδα
Όπως σε όλα τα αφιερώματα μας πάμε και στον Καλό Αγρό να δούμε τους παίκτες που στηρίχθηκε φέτος η ομάδα στο πρωτάθλημα.
Βασικός τερματοφύλακας ο Κουγιουμτζούκ Μιχάλης, με δεξί μπακ τον Κοτσαγεωργίου Σάββα, αριστερά τον Βρασκίδη Στέλιο και δύο στόπερ τους Παντελίδη Δημήτρη και Χατζηπαντελή Άκη. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Δημητριάδης Τάσος και Μαδεμλής Νίκος, ενώ δεξί χαφ έπαιζε ο Χριστοφορίδης Δημήτρης, αριστερά ο Παναγιώτογλου Νίκος, επιτελικός μέσος ο Γιαρετζίδης Γιάννης και στην επίθεση ο Σαββίδης Χρήστος.
Γιώργος Περσιανλής: Πρέπει να βελτιωθούμε σε οργανωτικά θέματα
Δεύτερη σερί χρονιά στον πάγκο της ομάδας ο Γιώργος Περσιανλής, μετά την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας, τα κατάφερε κάτω από δύσκολες συνθήκες και φέτος με την επίτευξη του στόχου εξασφάλισης παραμονής στην κατηγορία.
Ο ικανότατος προπονητής της ομάδας Γιώργος Περσιανλής, μας μίλησε για την φετινή πορεία της ομάδας και τους μελλοντικούς στόχους, μετά και την οριστικοποίηση της παραμονής στην κατηγορία.
Ερ: Γιώργο πως κρίνεις την φετινή πορεία της ομάδας;
Απ: «Η χρονιά ήταν απόλυτα πετυχημένη, πρώτη μας χρονιά στην Α’ κατηγορία και βασικός μας στόχος από την αρχή ήταν η εξασφάλιση της παραμονής.
Είχαμε αρκετά προβλήματα και εμπόδια στην διάρκεια της χρονιάς με τραυματισμούς και κάρτες και αρκετές αποχωρήσεις παικτών τον Δεκέμβριο, αλλά παρόλα αυτά αντέξαμε και πετύχαμε τον στόχο μας.»
Ερ: Μπορείς να θυμηθείς τα δύο καλύτερα και τα δύο χειρότερα παιχνίδια της ομάδας στο πρωτάθλημα;
Απ: Το καλύτερο παιχνίδι μας το κάναμε εντός έδρας με αντίπαλο το Δοξάτο όπου κερδίσαμε 2-0 αν και παίζαμε με 10 παίκτες και το μαρς με το Μοναστηράκι που παρότι ήταν πολύ κρίσιμο κάναμε εξαιρετική εμφάνιση και νικήσαμε 6-0.
Τα χειρότερα παιχνίδια μας ήταν τα δύο ματς με αντίπαλο τον Πανδραμαϊκό όπου και στα δύο ηττήθηκαμε με σκορ 2-0 τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.»
Ερ: Από την συνεργασία σου με την διοίκηση έμεινε ικανοποιημένος;
Απ: «Παρόλο που υπάρχουν αρκετές δυσκολίες οικονομικές και με την έλλειψη υποδομών γηπέδου αλλά και οργάνωσης, τα παιδιά που είναι στην διοίκηση προσπαθούν φιλότιμα για το καλύτερο, γι’ αυτό και ήδη συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε μαζί και τη νέα χρονιά.»

Ερ: Με τι στόχους θα μπει την νέα χρονιά ο Καλός Αγρός;
Απ: «Πρέπει να κάνουμε κάποιες βελτιωτικές κινήσεις, χρειάζονται υποδομές και οργάνωση, η ομάδα να προχωράει μπροστά και να μην μένει στάσιμη.
Αγωνιστικά θέλουμε να παραμείνει ο βασικός κορμός της ομάδας, ελάχιστοι θα φύγουν και στόχος μας θα είναι να είμαστε ένα κλίκ καλύτεροι από φέτος, να πλασαριστούμε σε καλύτερη θέση από την φετινή στο πρωτάθλημα.»
Ερ: Ο φίλαθλος κόσμος του χωριού ήταν κοντά στην φετινή προσπάθεια που κάνατε;
Απ: «Ο κόσμος είναι λίγο διστακτικός, μας προσέγγισαν πάντως οι φίλαθλοι περιμένουμε περισσότερο κόσμο την νέα χρονιά.
Θεωρώ ότι με την καθιέρωση μας στην κατηγορία, φέτος τα πράγματα θα είναι καλύτερα, ο κόσμος θέλει νίκες για να έρθει στο γήπεδο και αυτό το ξέρουμε.»
Ερ: Από φυτώρια και υποδομές ο Καλός Αγρός έχει κάνει βήματα προόδου;
Απ: « Έχουμε σοβαρό πρόβλημα και στους δύο τομείς.
Αρχικά θα αναφερθώ στον χλοοτάπητα του γηπέδου που τον χειμώνα λασπώνει υπερβολικά με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στους αγώνες και τις προπονήσεις της ομάδας.
Ακόμη τα αποδυτήρια μας, ο χώρος είναι πολύ μικρός χώρος δεν επαρκεί ούτε για μας ούτε για να φιλοξενούμενους.
Στο θέμα των φυτωρίων επίσης υπάρχει στην ομάδα μεγάλο πρόβλημα, και δεν έχουμε καν Ακαδημία.
Ο κόσμος στο χωριό είναι λίγος, παιδιά δεν υπάρχουν για την Ακαδημία μας, αν και κάναμε κάποια προσπάθεια να βρούμε νεαρούς παίκτες.
Είναι πολύ δύσκολο κάθε χρόνο να αναγκάζεσαι να προχωράς σε μεταγραφές παικτών, επειδή δεν έχεις φυτώρια να ανεβάσεις παίκτες στην μεγάλη ομάδα από τα παιδικά σου τμήματα.»
ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ













