Γνωριμία με τα ιστορικά μνημεία και τα αγάλματα της πόλης πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Ένωση Κυριών Δράμας για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη ηλικία».
Την περιήγηση έκανε η εθελόντρια και δημοσιογράφος Ειρήνη Τριανταφυλλίδου συνοδευόμενη από τους κοινωνικούς λειτουργούς-υπεύθυνους του συγκεκριμένου προγράμματος. Η κ. Τριανταφυλλίδου η οποία έγραψε το βιβλίο: «Ιστορία σμιλευμένη σε μάρμαρο» αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα τα οποία είναι συνδεδεμένα με το κάθε μνημείο ξεχωριστά. Οι ωφελούμενοι ενημερώθηκαν, έλυσαν τις απορίες τους και ζήτησαν η περιήγηση αυτή να συνεχιστεί και σε άλλα μνημεία της ευρύτερης πόλης.

Η Ένωση Κυριών από τον Σεπτέμβριο 2014 ξεκίνησε την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος με τίτλο: «Μέριμνα για την Τρίτη ηλικία». Αφορά στην μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται 74 οικογένειες και έχει διάρκεια δύο ετών. Παράλληλα στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωσή των επωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ώστε να έχουν και καλύτερη ποιότητα ζωής.
Το κόστος του προγράμματος καλύπτεται εξολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα και το Κοινωφελές ‘Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ






