#tsoulotip: Ανάλογα με την όρεξη που έχουμε η ποσότητα που θα βάλουμε στα μπουρίτος είναι υποκειμενική.
ΥΛΙΚΑ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
200γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
200γρ. μαύρα φασόλια σε κονσέρβα
400γρ. βραστό ρύζι
150γρ. κονσέρβα ντομάτα κον κασέ
600γρ. βραστό κοτόπουλο στήθος
300γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
6 τορτίγιες μεγάλες
1/2 μάτσο κόλλιανδρο ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι
500 γρ. γιαούρτι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι και μαγειρευουμε σε μέτρια φωτιά για 4’ μέχρι να μαλακώσουν.
2.Προσθέτουμε τα φασόλια, το ρύζι και την ντομάτα κον κασέ και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεστάνει το ρύζι.
3.Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βραστό κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε κάθετες λεπτές φέτες, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
4.Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες στο φούρνο μικροκυμμάτων.
5.Γεμίζουμε την κάθε τορτίγια με λίγο από το μείγμα του ρυζιού και του κοτόπουλου, βάζουμε μια κουταλιά γιαούρτι και τυλίγουμε πρώτα τα πλαινά προς τα μέσα και μετά τυλίγουμε σε ρολό.
6.Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο προαιρετικά και ψήνουμε τα burritos στο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 5’-6’ ή στην τοστιέρα.