Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κιμά κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 ντομάτα
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα
- 1 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Λίγη φρυγανιά τριμμένη ή αλεσμένα κράκερ
- 125 γρ. μοτσαρέλα Dirollo
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τις πατάτες
- 10 μέτριες πατάτες
- δεντρολίβανο
- ρίγανη
- θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Βάζουμε τον κιμά σε μπολ. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον κιμά και στη συνέχεια την ντομάτα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό. Στύβουμε το ψωμί και ψιχουλιάζουμε στο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά. Προσθέτουμε λίγη φρυγανιά στο μείγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς). Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ. θα δώσει έξτρα γεύση.
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μισομαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα Τις κουνάμε να κάνουν αγριάδες και να σπάσουν. Βάζουμε στο ταψι 1/2 φλ. ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε το ταψί με το λάδι στους 200 βαθμούς για 10′.
Με προσοχή ρίχνουμε τις σπασμένες πατάτες φροντίζοντας να λαδώνουν καλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά.Ψηνουμε για 25′ με 30′ να ροδίσουν καλά και να γίνουν σαν τηγανιτές.